Banat
Concert de colinde la Lugoj

Concert de colinde la Lugoj

15 Decembrie 2017

Sala Teatrului Municipal „Traian Grozavescu” din Lugoj a răsunat, timp de două ore, de vocile colindătorilor, încununate de aplauzele spectatorilor veniți în număr mare la frumosul spectacol „Iată, vin colindătorii!”, ajuns la a XXIII-a ediție.

Organizat de Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români din Lugoj, cu sprijinul Protopopiatului Ortodox Român din localitate, prin parohiile „Adormirea Maicii Domnului” și „Învierea Domnului”, spectacolul din acest an a reunit mai multe formații corale și grupuri de colindători din Lugoj, Timișoara, Buziaș și Criciova. Programul a fost deschis de grupul de colindători condus de pr. Traian Birăescu, de la Biserica „Dealul Viilor”, Lugoj. Au urmat corul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Criciova, care de curând a împlinit 20 de ani de existență, dirijat de pr. Claudiu Subescu, și corul-gazdă „Osana”, al Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși Români din Lugoj, dirijat de prof. Alina Bogoevici. Un grup de elevi ai Colegiului Național „Iulia Hasdeu” a colindat alături de prof. Vasile Gondoci, care, după bunul său obicei, a reușit să își alăture sala în cântec. Corul bizantin „Sfântul Ierarh Nicolae”, al Facultății de Teologie din Timișoara, dirijat de arhid. Ion Alexandru Ardereanu, a încântat publicul cu frumoase colinde bizantine, aducând și mai aproape sărbătoarea Crăciunului tuturor celor pre­zenți. A urmat Corala bărbătească „Filaret Barbu”, a Protopopiatului Ortodox Român Lugoj, dirijată de pr. Cristian Cerbu. Cu mare bucurie, primeniți în frumoase straie populare bănățene, au venit să ne ureze și colindătorii din Buziaș, conduși de doamna Liliana Savu Badea. Ca în fiecare an, spectacolul a inclus un moment dedicat eroilor români și altul emoțio­nant, realizat de copilașii foștilor membri ai ligii, și s-a încheiat în cântare comună, pe scenă unindu-și vocile membrii majorității formațiilor participante.

Spectacolul a avut scop caritabil, donațiile fiind destinate ajutorării unor familii sau persoane nevoiașe. S-au adunat aproximativ 5.100 lei care vor fi folosiți pentru a aduce bucurie de Crăciun în casele celor nevoiași și bolnavi.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!