Banat
Concert de colinde la Reșița

Concert de colinde la Reșița

Diac. Pavel Canea, 13 Decembrie 2017

La Sala Lira a Liceului de Arte „Sabin Păuța” din Reșița s-a desfășurat, sâmbătă, 9 decembrie, Concertul de colinde „Hristos Se naște, slăviți-L!” Auditoriul ce a umplut sala a fost introdus în atmosfera sărbătorilor de Crăciun printr-un program de colinde interpretate de trei coruri din Caransebeș și Reșița. La eveniment au fost prezenţi Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caran­se­beșului, preoți, oameni de cultură, profesori și foarte mulți iubitori de muzică corală.

Grupurile venite din Caran­sebeș au fost Corul Seminarului „Episcop Ioan Popasu”, dirijat de părintele profesor Petru Paica, și Corul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului”, dirijat de părintele profesor Gheorghe Tistu. Din municipiul de pe Bârzava a transmis mesajul Nașterii Domnului prin colidul coral Grupul „Ison” al Liceului Teoretic „Traian Lalescu”.

„Ca în fiecare an, venim însoțiți de acești minunați tineri ca să-L colindăm pe Domnul Sfânt și Bun și să ne bucurăm ascultând colindele noastre strămoșești. L-am primit în această seară în inima și sufletul nostru pe Mântuitorul, pentru că El dorește să Se nască în primul rând în lăuntrul nostru. Noi trebuie să ne pregătim, avem la dispoziție 40 de zile de urcuș duhovnicesc, de pocăință, de înfrânare, regăsire, meditație și contemplație, iar la finalul acestui urcuș să ne putem închina împreună cu păstorii și magii în fața Pruncului Divin și în loc de daruri materiale, pământești, să-I aducem în dar inima noastră, curată, înfrântă și smerită, pe care Dumnezeul Cel milostiv niciodată n-o urgisește”, a spus la final Prea­sfințitul Părinte Episcop Lucian. Seara a fost încheiată de elevii seminariști din Caransebeș, care au arătat tradițiile românești de Crăciun prin reprezentarea artistică „Plugușorul”. Același concert va avea loc și la Caransebeș, dar și în orașul de pe Clisura Dunării, Moldova Nouă.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!