Transilvania
Concert de gală pentru Centenarul Marii Uniri, organizat de Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” și Filarmonica din Cluj, la Teatrul Național

Concert de gală pentru Centenarul Marii Uniri, organizat de Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” și Filarmonica din Cluj, la Teatrul Național

21 Martie 2018

Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu”, în parteneriat cu Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca, organizează Concertul de gală al Fundaţiei „Mitropolitul Bartolomeu”, susţinut de Cvartetul Transilvan, al Filarmonicii din Cluj-Napoca: Gabriel Croitoru – vioara I, Nicuşor Silaghi – vioara a II-a, Marius Suărăşan – violă şi Vasile Jucan – violoncel. Evenimentul, dedicat Centenarului Marii Uniri, va avea loc joi, 22 martie, de la orele 18.00, la Teatrul Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca şi va cuprinde trei momente de referinţă: prefaţa muzicală susţinută de Corala „Psalmodia Transylvanica” dirijată de pr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, cu lucrări specifice Postului Mare; cuvântul invitatului conf. univ. dr. Adrian Papahagi, de la Facultatea de Litere; recitalul cameral propriu-zis al Cvartetului Transilvan.

Pentru acest concert, Cvartetul Transilvan a ales un repertoriu care cuprinde lucrări ale unor compozitori precum: Valentin Gheorghiu, Constantin Dumitrescu, George Enescu, Paul Constantinescu, Béla Bartók și o selecție din Suitele românești, conform unui comunicat al organizatorilor.     

„Prin acest moment, Fundaţia «Mitropolitul Bartolomeu» îşi propune să-şi confirme deschiderea ei culturală, să marcheze acest an jubiliar din istoria României, dar și să promoveze proiectul generos al acordării de burse tinerilor merituoși, dar lipsiți de posibilități financiare. Fundaţia «Mitropolitul Bartolomeu» a fost înfiinţată în anul 2008 de vrednicul de pomenire Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu Anania şi reprezintă proiectul generos şi inspirat al unui om cu viziuni largi, care a ştiut să-şi convertească lipsurile tinereţii în şansă pentru tinerii merituoşi, dar lipsiţi de posibilităţi materiale. Până în prezent, Fundația «Mitropolitul Bartolomeu» a acordat 295 de burse unor tineri din întreaga ţară, în valoare totală de 751.800 lei. Intrarea la concert este liberă”, se mai arată în comunicatul transmis de instituţie.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!