Actualitate religioasă
Concert de muzică clasică la Galaţi

Concert de muzică clasică la Galaţi

Pr. Rareș Bucur, 02 Octombrie 2018

Sâmbătă, 29 septembrie 2018, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a fost gazda evenimentului cultural-artistic de excepţie: „In Memoriam Florin Dumitru Petre”. Concertul, organizat cu binecuvântarea IPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, reprezintă rodul unei frumoase cooperări dintre Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos şi Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galaţi. Concertul, desfăşurat în salonul oficial al Muzeului eparhial, a fost susţinut de artişti ai teatrului gălățean, precum mezzosoprana Lăcrămioara Crihană, sopranele Simona Bucur și Sandală Bărănescu, baritonul Alin Munteanu, acompaniaţi la pian de către Marta-Claudia Băceanu Tudor şi Tatiana Zaharova.

Artiştii gălăţeni au interpretat piese din ariile unor cunoscuţi compozitori români şi străini: Sabin Drăgoi, Johannes Brahms, Wolfgang Amadeus Mozart, George Grigoriu, Domenico Gaetano Maria Donizetti, A. Eliade şi Georges Bizet. Concertul de muzică clasică s-a bucurat de un real succes, gălăţenii prezenţi la eveniment apreciind prestaţia de excepţie a artiștilor. La final, artiştii au primit din partea publicului flori.

Baritonul Florin Dumitru Petre a fost unul dintre cei mai îndrăgiţi tineri artişti de pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galaţi, care a trecut la cele veșnice la numai 33 de ani. Până la această vârstă, el ajunsese deja la o carieră artistică şi pedagogică de excepţie.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!