Actualitate religioasă
Concert pascal în Parohia „Sfinții Mărturisitori” Valdemoro

Concert pascal în Parohia „Sfinții Mărturisitori” Valdemoro

Pr. Dorin Sas, 25 Aprilie 2017

Cu binecuvântarea Preasfin­țitului Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și al Portugaliei, Parohia Ortodoxă Română „Sfinţii Măr­tu­risitori Visarion, Sofronie şi Oprea” Valdemoro împreună cu Asociația „Armonia” au organizat duminică, 23 aprilie, de sărbă­toarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, un concert coral pascal. Invitat de onoare a fost Corul „Millen­nium” din Slatina, județul Olt.

Condusă de prof. Alexandru Chirilă Stanciu, formația corală a adus în fața publicului român și spaniol un concert de înaltă ținută artistică, ce a inclus cântece laice și religioase corale, piese folclorice românești și din repertoriul internațional. Acompaniamentul la pian a fost realizat de prof. Ion Constantin. În holul principal s-a amenajat un colț al satului românesc, fiind expuse obiecte tradițio­nale și costume populare transil­vă­nene din colecția parohiei și a unor persoane private, foarte apre­ciat de către vizitatorii spa­nioli.

La jumătatea concertului a fost proiectat un film cu imagini re­pre­zentative din România, reali­zat de Javier Vicente Sequeiros.

În semn de recunoștință pentru efortul deosebit de a promova valorile muzicii corale în co­munitățile românești din Rega­tul Spaniei, pr. Dorin Sas a înmânat corului - din partea Prea­sfințitului Părinte Timotei - o diplomă de excelență.

Au rostit cuvinte de mulțumire Excelența Sa Guillermo Gross del Rio, primarul municipiului Valdemoro, și maica superioară Ana Maria Oliva, directoarea Colegiului Nuestra Seňora Valdemoro. Au fost prezenți de asemenea și alți reprezentanți ai autorităților locale, nelipsiți la acest gen de manifestări organizate de comunitatea românească. 


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!