Actualitate religioasă
Concerte ale Corului Symbol al Patriarhiei Române

Concerte ale Corului Symbol al Patriarhiei Române

05 Septembrie 2018

În prima zi din septembrie, Corul de copii și tineret Symbol al Patriarhiei Române, dirijat de arhid. Jean Lupu, a oferit un concert vârstnicilor de la Căminul de bătrâni „San Giuseppe” din Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov.

Duminică, 2 septembrie, glasurile copiilor și tinerilor din Corul Symbol, dirijați de această dată de conf. dr. Luminița Guțanu Stoian, au încântat, la Gara de Nord, auditoriul select al trenului Orient Express. Înveșmântați în costume tradiționale românești, au interpretat câteva dintre cele mai frumoase cântece inspirate din folclorul românesc.  

Acesta este însă doar începutul unei toamne bogate în evenimente frumoase pentru membrii Corului de copii și tineret Symbol. Pentru ei se apropie cu pași repezi ultima parte a turneului național „Cântând Centenarul Unirii”, turneu ce a debutat în primăvară pe scena Ateneului Român și a continuat în vară în Muntenia și Oltenia. Astfel, în perioada 21-24 septembrie, Corul Symbol va purta cântul și la Sibiu, Alba Iulia și Brașov, ne-a transmis arhid. Jean Lupu.

Dar până atunci are loc un alt eveniment important pentru cor: ca în fiecare toamnă, corul își mărește familia. Așa că toți copiii talentați și iubitori de muzică sunt așteptați la preselecția de sâmbătă, 15 septembrie 2018, în Amfiteatrul „I.G. Coman” al Facultății de Teologie Ortodoxă din București, între orele 12:30 și 14:00. Sunt primite fete între 10 și 18 ani și băieți între 9 și 12 ani, cu auz muzical și simț ritmic foarte bune, memorie muzicală deosebită, voce frumoasă și deprinderi elementare de solfegiu.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!