Transilvania
Concerte de colinde cu scop filantropic

Concerte de colinde cu scop filantropic

Ştefan Mărculeţ, 15 Decembrie 2017

Alături de colindele care vestesc Naşterea Domnului, în această perioadă premergătoare sărbătorii sunt organizate activităţi filantropice al căror scop este să aducă bucurie în familiile fără posibilităţi materiale sau cu alte dificultăţi.

Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului și Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sibiu au organizat marți, 12 decembrie, un concert caritabil. Evenimentul a avut loc în Aula Magna a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și a adus în fața publicului sibian corul preoților din Protopopiatul Sibiu, dirijat de pr. Alexandru Szasz, Corul „Arhanghelii” din Mediaș, condus de Ovidiu Moldovan și Corul „Caedonia” din Sibiu, dirijat de Florin Soare.

La concertul caritabil au fost prezenți Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, consilierul social eparhial, pr. Ciprian Cândea, prodecanul Facultății de Medicină „Victor Papilian” din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, conf. univ. dr. Gabriela Boța, protopopi, preoți, studenți și credincioși.
La finalul concertului, PS Episcop Ilarion Făgărăşanul a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Lau­rențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, și a oferit diplome studenților medi­ciniști și medicilor rezidenți implicați în Campania „Sănătate pentru sate” și în activitățile de profilaxie dentară organizate în Arhiepiscopia Sibiului.

„Biserica a rânduit să-l cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei, făcătorul de minuni, care a avut o viață sfântă ca să ajungă să facă minuni, a avut niște daruri de la Dumnezeu, a avut o credință tare, o inimă curată, darul smereniei și al milosteniei. Iată că și noi, astăzi, căutând să avem aceste daruri ale Sfântului Spiridon, sunt sigur că vedem Chipul lui Dumnezeu în semenul de lângă noi, și atunci, cu inimă mare îl ajutăm, indiferent cât de puțin putem face noi pentru acești oameni”, a spus ierarhul.
La concertul caritabil s-au adunat 3750 de lei, iar cu acești bani va fi cumpărată aparatură medicală pentru Campania „Sănătate pentru sate” și va fi dotată cu aparatura necesară o am­bulanță primită pentru activi­tățile medicale organizate Departamentului de asistență socială.

Concert în scop caritabil la Deva

În Sala Teatrului de Artă din Deva a avut loc luni, 11 decembrie, concertul de colinde „Lumina de la Bethleem – Crăciunul între tradiție și modernitate”, susținut de părintele Radu Trifon, împreună cu un grup de tineri din Deva și Băița. Concertul, structurat sub forma unei cateheze muzicale, a adus în fața publicului colinde și cântece de Crăciun din repertoriul național și internațional. Tradiția a fost reprezentată de grupul de colindători din comuna Băița, copii din grupa de cateheză a părintelui Valentin Crainic de la Parohia Hărțăgani. Ei au colindat acom­paniați de mentorul lor, interpretând mai multe colinde și cântece de Crăciun din zona Țării Zarandului. Modernitatea a fost reprezentată de câteva formații muzicale de copii care își desfășoară activitatea la Centrul de tineret „Orthocaffe” al Episcopiei Devei și Hunedoarei, îndrumaţi de Nicu Vornicu. Acești copii au interpretat colinde tradiționale românești în aranjamente orchestrale moderne și piese din repertoriul inter­național. În cadrul concertului a fost organizată o colectă de bani pentru a ajuta câteva familii cu mulți copii, aflate în dificultate, conform Episcopiei Devei şi Hunedoarei.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!