Concurență mare la Academia de Poliție

Cristina Zamfirescu, 08 August 2018

Peste 3.200 de candidaţi, băieţi şi fete, s-au înscris în acest an pentru cele 630 de locuri scoase la concurs, la specializările Poliţie, Poliţie de Frontieră, Jandarmerie şi Pompieri, din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti.

Evaluarea performanţei fizice, care este probă eliminatorie, a început sâmbătă și se va încheia pe 13 august. Primele testate la probele sportive sunt fetele, anul acesta ele reprezentând peste 40% din totalul candidaţilor înscrişi, potrivit unui comunicat transmis de Direcţia Informare şi Relaţii Publice a MAI.

Candidaţii rămaşi în concurs vor susţine proba de verificare a cunoştinţelor, stabilită în conformitate cu Regulamentul de admitere, începând cu 16 august. Aceasta constă într-un test-grilă la istorie, limba română şi o limbă străină pentru specializările Poliţie, Poliţie de Frontieră, Jandarmerie şi Drept, iar pentru admiterea la Facultatea de Pompieri, un test- grilă la matematică şi fizică.

În total, în acest an, au fost scoase la concurs 855 de locuri, inclusiv pentru forma de învăţământ la distanţă - specializarea Drept şi Arhivistică, unde nu se susţin probe sportive, se mai arată în comunicatul citat.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!