Transilvania
Concurs interjudeţean la Şcoala „SAMUS”, Cluj-Napoca

Concurs interjudeţean la Şcoala „SAMUS”, Cluj-Napoca

06 Decembrie 2018

La Școala Profesională Specială „SAMUS” din Cluj-Napoca s-a desfăşurat a VIII-a ediţie a Proiectului Concurs Interjudeţean „Icoana Sfântului Apostol Andrei oglindită în sufletul românilor”, la care au participat peste 160 de elevi şi profesori. Proiectul a cuprins atât secțiuni legate viața și activitatea Sfântului Apostol Andrei, cât și secțiuni legate Marea Unire. Activitatea finală a proiectului a constat în realizarea unei expoziții cu lucrările elevilor și prezentarea unor colinde, scenete și cântece patriotice. Activităţile au început cu un moment de rugăciune la care au participat, alături de elevii și profesorii implicați, pr. inspector Marian Sidon, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, pr. Rareş Prunean de la Biserica „Sfântul Arhanghel Mihail” din Cluj-Napoca și pr. prof. Vasile Gorcea, coordonatorul proiectului. Răspunsurile au fost date elevii și profesorii prezenți.

Activitatea principală a avut loc în sala festivă a școlii, unde s-a desfășurat concursul de colinde tradiționale, scenete și cântece patriotice. La final, președintele juriului, pr. Marian Sidon, a înmânat premiile grupurilor de elevi participanți și cadrelor didactice coordonatoare. La celelalte secţiuni ale proiectului au participat elevi din judeţele Alba, Bihor, Sălaj, Baia Mare, Bistrița, Timișoara, Sibiu şi 20 de şcoli din județul Cluj.

Pr. Marian Sidon a felicitat grupurile participante pentru prezentările realizate pe scenă și prin lucrările prezentate, iar pr. Vasile Gorcea, coordonatorul proiectului, i-a îndemnat pe elevi să păstreze zestrea spirituală şi tradiţiile poporului român, conform organizatorilor.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!