Transilvania
Concursul „Bun venit, vacanţă!”, în Parohia Petreşti I, Sebeş

Concursul „Bun venit, vacanţă!”, în Parohia Petreşti I, Sebeş

06 Iulie 2016

Parohia Petreşti I, Protopopiatul Sebeş, a organizat la sfârşitul săptămânii trecute un concurs de desene pe asfalt cu titlul „Bun venit, vacanţă!”, la care au participat peste 40 de copii din această comunitate.
Iniţiat de parohul Marius Slevaş, concursul s-a adresat în special copiilor între 4-12 ani, care au participat pe tot parcursul anului şcolar la cursurile de pictură din cadrul Centrului Educaţional, coordonate de Marcela Luschnig. La finalul activităţii, toţi copiii au fost răsplătiţi cu dulciuri, tort şi băuturi răcoritoare.
Această acţiune a ajuns la a doua ediţie şi se înscrie într-un proiect mai amplu, care se va desfăşura sub genericul „Decupaje de vacanţă”. Proiectul are ca scop petrecerea timpului liber într-un cadru organizat, în special în natură, departe de internet şi televiziune.
„Activităţile de la Centrul Educaţional Petreşti se desfăşoară în cadrul <Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului ortodox>, iniţiat de Patriarhia Română. Obiectivele pe care ni le-am propus sunt formarea spirituală a copiilor şi a tinerilor, cultivarea prieteniei, a iubirii şi a respectului faţă de aproapele nostru, precum şi ajutorarea oamenilor nevoiaşi. Proiectele vor continua pe parcursul întregii vacanţe de vară şi ne dorim să fie o alternativă la programul monoton şi sedentar al copiilor noştri care petrec foarte multe ore în faţa calculatorului. Ne propunem, în continuare, să dezvoltăm programe noi, interactive, care să ducă la dezvoltarea armonioasă a noilor generaţii, atât în societate cât şi în biserică”, a spus Marius Slevaş, paroh la Petreşti I.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!