Banat
Concursul județean de cultură religioasă „Bucuria Nașterii Domnului în suflet de copil”

Concursul județean de cultură religioasă „Bucuria Nașterii Domnului în suflet de copil”

Pr. Nichifor Tănase, 10 Decembrie 2018

Cu binecuvântarea Înaltprea­sfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Ba­na­tului, la Timișoara s-a des­fă­șurat Concursul județean de cultură religioasă „Bucuria Naș­terii Domnului în suflet de copil”, ediția a VI-a.

Organizarea acestui concurs s-a realizat în parteneriat de Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Timișoarei - Sectorul învăță­mânt și activități cu tineretul, Inspectoratul Școlar Jude­țean Ti­miș, prin sprijinul acordat de către doamna profesoară Daniela Liliana Buzatu, inspector de specialitate, și Liceul Tehnologic „Petre Mitroi” Biled, reprezentat prin profesoara coordonatoare Dana Nicoleta Ruscu.

Concursul județean de cultură religioasă și creație artistico-plastică a adunat un număr de 1.817 concurenți (secțiunea 1 individual), 113 concurenți (secțiunea 2 echipaje). În total, au fost implicaţi în desfășurarea acestui concurs 66 de școli și 254 coordonatori. Cei 1.817 copii din județul Timiș au realizat prin tehnici și alte modalități de exprimare artistică lucrări deosebite, diverse și interesante, exprimând din sufletul lor curat bucuria Nașterii Domnului. Profesori de religie ortodoxă, preoți responsabili cu cateheza copiilor, cât și profesori din învăță­mântul primar au lucrat în parte­ne­riat în buna coordonare a acestui concurs, atmosfera generală fiind una de adevărată comuniune creștină, acum, în așteptarea praznicului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Concursul, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, a avut ca parteneri instituțiile de învăță­mânt implicate în concurs, Liceul de Arte Plastice din Timişoara - în calitate de evaluator pe Secțiu­nea de creație artistico-plastică, protopopiatele și parohiile din jurisdicția Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Timișoarei.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!