Actualitate religioasă
Concursul „Unirea: libertate şi unitate” în Eparhia Dunării de Jos

Concursul „Unirea: libertate şi unitate” în Eparhia Dunării de Jos

Pr. Rareş Bucur, 28 Aprilie 2018

În zilele de 25 şi 26 aprilie 2018, a avut loc la Galaţi etapa eparhială a Concursului național cultural-artistic „Unirea: libertate şi unitate”. Miercuri, 25 aprilie, la Centrul eparhial din Galaţi, o comisie formată din profesori de la Universitatea „Dunărea de Jos” şi de la două licee din municipiile Galaţi şi Brăila a jurizat proiectele înscrise în concurs, de­semnând ocupanţii primelor trei locuri, conform criteriilor din metodologia de concurs. Joi, 26 aprilie, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, a avut loc ceremonia de premiere a câştigătorilor locurilor I, II şi III de la nivelul județelor Galați și Brăila. Prezent la eveniment, Înaltprea­­sfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi, le-a oferit premii, diplome şi i-a felicitat pentru implicarea activă în proiectele Bisericii, dar şi pentru entuziasmul arătat de fiecare dată în frumoasele activităţi desfăşurate de parohii.

Reprezentanții grupurilor catehetice de la mai multe parohii din cele două judeţe de la Dunăre, îmbrăcaţi în frumosul port tradiţional, au susţinut un program misionar şi cultural-artistic, în care au prezentat dansuri populare, au interpretat cântece şi au recitat poezii cu frumos mesaj patriotic.

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale din București din data de 21 mai, câştigătorii primului loc la etapa eparhială vor reprezenta Arhiepiscopia Dunării de Jos la nivel naţional, unde îndrumătorii alături de copiii reprezentanți ai fiecărei parohii vor fi premiați de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Concursul național cultu­ral-artistic „Unirea: libertate şi unitate” a fost organizat în cele opt protopopiate din județele Galați și Brăila de Biroul de catehizare din cadrul Sectorului cultural al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. La concurs s-au înscris 1.492 de copii din Arhiepiscopia Dunării de Jos, reprezentând 104 grupe catehetice. Dintre aceștia, 250 de copii au participat la festivitatea de premiere.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!