Transilvania
Conferinţă a diac. Sorin Mihalache la Alba Iulia

Conferinţă a diac. Sorin Mihalache la Alba Iulia

18 Martie 2017

La inițiativa Grupului pentru tineret al Protopopiatului Alba Iulia și în colaborare cu Parohia Ortodoxă Alba Iulia – „Sfânta Ecaterina”, duminică, 19 martie, de la orele 17.00, la biserica parohială va avea loc o conferință pentru tinerii liceeni, intitulată „Miracolul cunoaşterii – Știința, Filosofia și Teologia în dialog”, avându-l ca invitat pe diac. lect. dr. Adrian Sorin Mihalache, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Întâlnirea va fi moderată de către parohul Ignat Nicolae, consilier al sectorului de asistență socială al Arhiepiscopiei Alba Iulia.

„Vor fi abordate diverse teme de actualitate privind problemele cu care se confruntă astăzi tinerii: «a ști» versus «a fi», apariția vieții, știință versus înțelepciune sau biruința asupra suferinței și a morții. De asemenea, se vor căuta răspunsuri la întrebări cum ar fi: «Ce este energia?» Dar «spațiul – timpul?» sau «Care este legătura dintre minte și trup?». Invităm și așteptăm cu drag pe toți cei interesați, pentru a căuta împreună soluții și răspunsuri într-o lume marcată de consumism, imoralitate și globalizare, în care tinerii își caută noi repere pentru a supraviețui în societatea contemporană”, a precizat Teofil Slevaș, protopopul Alba Iuliei.

Diac. Sorin Mihalache este licenţiat în matematică şi teologie, cu masterat în psihologie, filosofie, teologie şi fizică, cu doctorat în filosofie, iar în prezent este doctorand în medicină cu tema „Neuroştiinţa vieţii spirituale”. Este cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi, editor executiv al „Journal for Interdisciplinary Research on Religion and Science“, editat de Centrul de Cercetare Interdisciplinară Avansată în Religie şi Ştiinţă al Universităţii ieşene, coordonator al Centrului de Studii Interdisciplinare în Religie şi Ştiinţă al Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă“, fiind implicat şi în alte proiecte şi activităţi cu specific interdisciplinar.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!