Moldova
Conferinţă ASCOR Iaşi cu părintele Teofan Popescu

Conferinţă ASCOR Iaşi cu părintele Teofan Popescu

Andreea Gabor, 23 Martie 2019

Joi, 21 martie 2019, aproximativ 200 de persoane au participat la conferinţa „Cum se poate apropia un tânăr de Taina Maicii Domnului? Mai este fecioria de actualitate astăzi?”, susţinută de părintele Teofan Popescu de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Evenimentul s-a încadrat în cadrul Serilor Culturale de joi organizate săptămânal de către Asociaţia Studenţilor Ortodocşi Români (ASCOR) - filiala Iasi şi a avut loc în Sala „Iustin Moisescu” a Ansamblului Mitropolitan.

„Tema aceasta a păstrării fecioriei până la căsătorie este de actualitate. Tinerii observă adesea importanţa acesteia, fie că reuşesc să îşi păstreze fecioria sau nu. ş...ţ Cei care reuşesc însă sunt ocrotiţi şi ajutaţi de Maica Domnului”, a afirmat părintele Teofan Popescu.

El a proiectat pe parcursul conferinţei o serie de înregistrări video cu minuni contemporane ale Maicii Domnului relatate de părinţii Sofian Boghiu, Mihai Lungeanu şi Ionuţ Butoiu cu scopul de a arăta publicului „ceea ce este adesea inexplicabil în cuvinte, dar atât de real în viaţa creştinilor - minunea”.

Tema discutată în cadrul acestei conferinţe va fi dezvoltată într-un seminar dedicat tinerilor ce va avea loc în luna aprilie.

Marţi, 26 martie, va avea loc o noua conferinţă marca ASCOR Iaşi cu PS Sofian, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului, care va avea loc în Sala „Iustin Moisescu” a Ansamblului Mitropolitan, de la ora 18:30.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!