Moldova
Conferinţă, ateliere de comunicare, Marşul Tineretului şi concert de muzică populară

Conferinţă, ateliere de comunicare, Marşul Tineretului şi concert de muzică populară

Ioana Stoian, 27 August 2018

În municipiul Vaslui a avut loc sâmbătă, 25 august, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, prima ediţie a Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi din Vaslui.

Ziua a început cu Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Vaslui, săvârşită de Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, şi a continuat la Teatrul de Vară cu festivitatea de deschidere.

Cu această ocazie, Preasfinţitul Părinte Ignatie a adresat celor peste 1.000 de participanţi un cuvânt de bun venit: „Vă mulţumesc frumos că aţi răspuns invitaţiei episcopiei noastre de a avea această întâlnire, prima ediţie a Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi din Vaslui. Aveam un mic gând pe care aş vrea sa vi-l împărtăşesc, să vi-l aşez acolo, la suflet. Gândul acesta este un îndemn: să nu-i lăsaţi pe alţii să vă transforme, pe nesimţite, visele în coşmaruri! (...) Eu atât vă spun: aveţi grijă de visele voastre! Ţineţi la viaţa voastră, ţineţi la autenticitate şi la tot ceea ce Dumnezeu v-a înzestrat pe fiecare în parte: inteligenţa pe care o aveţi, frumuseţea pe care o aveţi, modul acesta de a relaţiona cu cei din jurul dumneavoastră. Să ţineţi la ele. Nu le transformaţi în simple funcţii ale corpului sau ale minţii sau ale inimii dumneavoastră. Trebuie să fie mult mai mult decât atât, să fie ceea ce v-am spus mai înainte: stare”.

Evenimentul a continuat cu o conferinţă cu tema: „Unitate, libertate şi responsabilitate în viaţa tinerilor. Tânărul între esenţă şi aparenţă”, susţinută de pr. Constantin Necula. „Chapeau, Vaslui! Bravo, vouă! (...) Fiţi voi! Biserica are nevoie de voi, nu de ce vrem noi să facem din voi. Vă mulţumesc foarte mult că aţi venit la această întâlnire pe care eu o socotesc începutul cel bun al întâlnirii Bisericii cu tinerii din zona aceasta. Vă mulţumesc mult că aţi refuzat să fiţi mobilă şi v-aţi reactivat în Biserică aşa cum v-aţi dorit de foarte multă vreme, sunt convins”, a precizat pr. Constantin Necula în debutul conferinţei.

După-amiază, tinerii au participat la o sesiune de ateliere de comunicare, împărţiţi pe grupe. A urmat Marşul Tineretului, desfăşurat pe traseul: Liceul „Mihail Kogălniceanu” - Muzeul Judeţean Vaslui - Centrul Civic - Biserica „Adormirea Maicii Domnului” - Str. Nicolae Iorga - Parcul Copou.

Seara s-a încheiat în Parcul Copou, cu un spectacol de muzică populară susţinut de: Silvia Ene, Corala ATOV, Teodora Panainte, Raluca Radu, Tatiana Drăgan şi Ansamblul „Plaiurile Prutului” - Râşeşti.

Evenimentul a fost organizat de Episcopia Huşilor şi Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Vaslui, în colaborare cu Consiliul Judeţean Vaslui, Primăria Municipiului Vaslui şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!