Banat
Conferință duhovnicească a părintelui Teofan Munteanu

Conferință duhovnicească a părintelui Teofan Munteanu

Peste 200 de copii și tineri au fost prezenți la Casa de Cultură din Oravița zilele trecute, pentru a participa la o conferință duhovnicească susținută de părintele Teofan Munteanu, duhovnicul Mănăstirii Nera din județul Caraș-Severin. Titlul conferinței a fost „Tinerețea - «o boală» care se vindecă”, pe marginea căruia părintele duhovnic a explicat pe înțelesul tuturor cum trebuie de fapt trăită tinerețea în duhul lui Hristos, mai ales într-o societate care pune accentul mai mult pe cele materiale.

Tinerii au avut ocazia să adreseze întrebări referitoare la diferite probleme cu care ei se confruntă, specifice vârstei, la care părintele Teofan le-a răspuns cu adevărată măiestrie duhovnicească, dovedindu-se un apostol al tinerilor. „A fost o întâlnire a bucuriei pentru că au venit foarte mulți tineri dornici să-l audă și să-l cunoască pe părintele Teofan, pe care suntem fericiți că am reușit să-l aducem la această conferință. Îi mulțumim lui Dumnezeu că am reușit să organizăm această întâlnire deoarece părintele Teofan acceptă destul de greu astfel de provocări și cu atât mai mult ne-am bucurat în seara aceasta, căci părintele nu a mai con­fe­rențiat tinerilor de ceva vreme. Ne-a impresionat numărul mare de întrebări din partea tinerilor, semn că ei sunt încă în căutarea Adevărului. Au fost întrebări foarte variate din mai multe domenii de activitate și credem că stilul acesta interactiv și bucuria cu care părintele Teofan le-a răspuns tinerilor au fost de folos și au plecat îndreptați și câștigați”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Eveniment dedicat Anului omagial al tineretului

Întâlnirea, ce s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfin­țitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a reunit tineri și copii de la mai multe centre de tineret ale Episcopiei Caran­sebeșului, dar și cre­din­cioși și preoți din tot județul. „Trăsătura fundamentală a tânărului de astăzi este întrebarea și astfel noi, călătorind cu întrebarea pe drumul maturizării noastre, l-am găsit pe părintele Teofan, care ne-a răspuns tuturor întrebărilor și frământărilor specifice vârstei, dovedindu-se a fi un «far» în întuneric. Nouă ne revine mul­țu­mirea și recu­noș­tința, dar și datoria de a împlini și a pune în practică toate îndemnurile primite de la părintele Teofan”, a precizat Antonia, o tânără prezentă la eveniment. Manifestarea face parte din programul organizat de către Departamentul de tineret al Episcopiei Caran­sebeșului sub numele de „Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caran­sebeșului”, în contextul Anului omagial al educației religioase a tineretului ortodox.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!