Oltenia
Conferinţă duhovnicească pentru seminariştii craioveni

Conferinţă duhovnicească pentru seminariştii craioveni

Doru Marcu, 15 Martie 2019

Seminariștii craioveni au participat marți seară la o nouă con­ferință duhovnicească, de această dată invitat să vorbească fiind părintele profesor Nicolae Răzvan Stan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova.

După slujba Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, pă­rintele profesor Stan a vorbit despre iubirea lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi. „În această perioadă trebuie să înțelegeți modul în care Dumnezeu ne iubește și modul în care noi trebuie să răspundem acestei iubiri. Relația cu Dumnezeu este una liberă și per­­sonală, este o relație fără obli­gații, însă Dumnezeu dorește ca toți oamenii să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vină. De aceea, El ne invită la această viață duhovnicească. Totul depinde de răspunsul fiecăruia dintre noi.”

Referitor la săptămâna duhovnicească, tinerii au fost îndem­nați să ia aminte la ei înșiși, la viața și la vocația lor. Trebuie să conștientizăm că a fi elev seminarist reprezintă răspunsul unei chemări interioare venite de la Dumnezeu. „Cu alte cuvinte, perioada de început a Postului Mare ne îndeamnă să stăm mai mult de vorbă cu noi înșine, cu sufletul nostru. Auzim în Canonul cel Mare expresia «Suflete al meu», ceea ce înseamnă că putem vorbi cu eul nostru așa cum am vorbi cu o altă persoană. Trebuie să îi cerem să nu se asemene păcăto­și­lor, ci să îmbrățișeze virtutea, haina lui Hristos”.

La final, părintele director Pătularu a mulțumit părintelui decan Stan pentru bunăvoința de a fi în mijlocul tinerilor semina­riști și pentru gândurile împăr­tă­șite. De asemenea, a fost lansată încă de pe acum invitația pen­tru tinerii noștri, viitori absol­­venți ai Seminarului Teologic, să se îndrepte către studiile de licență la Facultatea de Teologie din Craiova, unde vor aprofunda noțiunile elementare dobândite în perioada seminarială.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!