Conferință pe teme stomatologice

Mariana Bahcevan, 24 Noiembrie 2017

Peste 500 de stomatologi români şi străini au dezbătut cele mai noi descoperiri în implantologie la Timişoara, în condiţiile în care peste un sfert din populaţia României are edentaţie totală.
„Edentaţia totală (lipsa dinţilor, n.r.) ar putea deveni o afecţiune ce va ţine de domeniul trecutului, cercetarea ştiinţifică medicală stomatologică, tratamentele ino­vative, tehnologia şi echipamen-­ tele medicale de ultimă oră de­monstrând în secolul XXI că stomatologia contemporană îmbu­nătăţeşte substanţial calitatea vieţii unui pacient cu deficienţe dentare”, a declarat dr. Florian Obădan, organizatorul evenimentului. Statisticile arată că o treime dintre românii care ajung la medicul stomatolog prezintă o edentaţie accentuată, în schimb ce mai mult de un sfert din populaţia totală a României, în special cea din mediul rural, suferă de o edentaţie totală.

Principalii factori de risc - fumatul, alimentaţia, poluarea - sunt coroboraţi cu nivelul de trai scăzut, al educaţiei medicale deficitare şi, totodată, cu o igienă dentară precară sau inexistentă, la care se adaugă neprezentarea periodică la medicul dentist.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!