Transilvania
Conferinţă preoţească în Episcopia Covasnei și Harghitei

Conferinţă preoţească în Episcopia Covasnei și Harghitei

15 Noiembrie 2018

Luni, 12 noiembrie, la Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc, a avut loc conferinţa preoţească a preoţilor din Episcopia Covasnei și Harghitei. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, înconjurat de clerul din eparhie.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de arhid. prof. dr. Ioan Ică Jr., cadru universitar al Fa­cultății de Teologie Andreiene din Sibiu, care a subliniat legătura dintre textele biblice ale lecturilor liturgice ale Apostolului și Sfintei Evanghelii, care s-au citit în această zi, adresând tuturor celor prezenți îndemnul de a porni pe calea postului curățiți de gândurile și faptele potrivnice chemării sacramentale. Acesta a arătat faptul că „prezența Mântuitorului în rândurile cărturarilor și fariseilor a demonstrat încă o dată iubirea nețărmurită a lui Dumnezeu față de întreaga creație, Acesta oferind în chip minunat îndemnul la ieșirea din egoism și deschiderea spre lumea aflată în durere și necaz, cu care Însuși Domnul se identifică”.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, arhid. prof. dr. Ioan Ică Jr. a susținut o conferință în care a subliniat rolul Bisericii în păstrarea credinței nealterate a poporului român, dar și conservarea valorilor identitare ale neamului, în vederea împărtășirii acestora noilor generații. Con­ferința s-a înscris în rândul evenimentelor dedicate Anului Centenar, conform Episcopiei Covasnei și Harghitei.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!