Actualitate religioasă
Conferință preoțească în Protopopiatul Tulcea

Conferință preoțească în Protopopiatul Tulcea

Marius Nedelcu, 14 Iunie 2018

În Protopopiatul Tulcea s-a desfășurat marți, 12 iunie, conferința pastoral-misionară semestrială dedicată Anului omagial al unității de credință și de neam. Lucrările ședinței s-au desfășurat în sala festivă a Bi­bliotecii Județene „Panait Cerna” din municipiul Tulcea, și au fost conduse de Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, în prezența consilierilor și inspectorilor de la Centrul eparhial și a tuturor preoților din cadrul Protopopiatului Tulcea.

În cuvântul de deschidere, Preasfinția Sa a prezentat cadrul general de desfășurare a Anului Centenar 2018, subliniind impor­tanța proclamării acestuia ca An omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română, şi punctele tematice generale tratate în cadrul conferinței. „Con­ferința de la Tulcea a scos în evidență contribuția pe care Biserica Ortodoxă Română a avut-o la păstrarea identității naționale și spirituale a neamului nostru românesc. Din cele prezentate a reieșit că unitatea este un dar dumnezeiesc, un dar sfânt, dar în același timp și o responsabilitate comună a tuturor membrilor Bisericii, cler și credincioși, de a o păstra, precum și o chemare pentru ca generațiile viitoare să cultive ceea ce strămoșii au realizat privitor la unitatea noastră națională și la unitatea noastră bisericească”, a spus Preasfinția Sa.

În cadrul conferinței, diaconul Adrian Titorencu de la Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Tulcea a prezentat un referat.

„La final, cei prezenţi au vizionat și două filme documentare despre viața și activitatea Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, precum și despre sfinţii ostași mucenici reprezentați în iconografia bisericilor românești. Cu această ocazie a fost vernisată şi o mică expoziție cu obiecte liturgice, cărți de cult, icoane, cruci, provenite din colecții particulare. Miercuri, 13 iunie a avut loc conferinţa preoţească în Protopopiatul Babadag, iar vineri, 8 iunie, a avut loc în Protopopiatul Niculiţel, judeţul Tulcea”, ne-a transmis pr. Felix Neculai, consilier cultural al Episcopiei Tulcii.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!