Actualitate religioasă
Conferință preoțească la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Buzău

Conferință preoțească la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Buzău

Pr. Dragoș Olteanu, 13 Iunie 2018

Preoții din cele patru protoierii ale județului Buzău au participat luni, 11 iunie 2018, la conferința semestrială dedicată Anului omagial al unității de credință și de neam. Întâlnirea a avut loc la Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiul Buzău și a fost prezidată de Înaltprea­sfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

„Biserica a cultivat dintru început unitatea de limbă, de credință și de neam. Este bine să fim împreună, de vreme ce vorbim aceeași limbă și împăr­tășim aceeași credință - credința strămoșească ortodoxă. La împlinirea fiecărui act istoric, care a marcat dăinuirea poporului român, Biserica și-a adus contri­buția cu prisosință. Ea a venit în sprijinul tuturor, prin ierarhi, preoți, călugări, călugărițe și dreptcredincioși creștini, care au înțeles importanța credinței, pe de o parte, și a neamului, pe de altă parte. Nimeni nu poate și nu are dreptul să conteste contri­buția Bisericii noastre strămo­șești la realizarea statului națio­nal unitar român”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, în cuvântul rostit cu acest prilej.

În cadrul conferinței, preoții desemnați au susținut referate despre lupta românilor ortodocși pentru unitatea spirituală, națională și teritorială de la începuturi până în zilele noastre, dar și despre personalități din Eparhia Buzăului și Vrancei care au contribuit la unitatea de neam și de credință a românilor.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!