Oltenia
Conferință preoțească la Protoieria Craiova Sud

Conferință preoțească la Protoieria Craiova Sud

Doru Marcu, 15 Octombrie 2018

Joi, 11 octombrie, a avut loc conferința preoțească de toamnă a clericilor din Protoieria Craiova Sud, prezidată de Înaltprea­sfin­țitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Evenimentul a debutat cu Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Mitropolitană din Craiova. Imediat după momentul liturgic, preoții au fost invitați să participe la prezentările realizate de către pr. Mădălin Miscoci (Parohia Sărata) și pr. Diaconu Marius (Parohia Zănoaga), în sala de conferințe a Centrului social Renașterea. Temele dezbătute au avut următoarele titluri: „Slujitori ai Bisericii, promotori ai Marii Uniri dintre anii 1600 și 1918” și „Aspecte despre situația Bisericii Ortodoxe Române la sfârșitul secolului al 19-lea și la începutul secolului 20”.

În cuvântul de final, IPS Părinte Mitropolit Irineu a mulțumit preoților din cadrul Protoieriei Craiova Sud pentru implicarea la nivelul parohial și pentru participarea la această întâlnire de toamnă. Prezentările preoților care au conferențiat au evidențiat rolul înaintașilor noștri la idealul unirii. Ierarhul a spus că românii au realizat unirea, iar Biserica a menținut această unire, pentru că toată lumea s-a simțit unită în Biserică prin credința în Dumnezeul treimic. Cu alte cuvinte, „unitatea noastră este în înmănuncherea cugetelor, a simțirilor, a voințelor și a idealurilor. Unitatea de la 1918 este atât de valoroasă încât nu ne putem da seama pentru că noi, cei de astăzi, o trăim ca un tezaur ce ne-a fost transmis din trecut. Noi trăim unitatea aceasta și ne bucurăm de ea. Trebuie să găsim înțelepciunea pentru a ne manifesta unitatea și credința așa cum trebuie să fie”, a spus Înaltpreasfinția Sa.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!