Actualitate religioasă
Conferințe preoțești în protoieriile Focșani I și Panciu din Vrancea

Conferințe preoțești în protoieriile Focșani I și Panciu din Vrancea

Pr. Dragoș Olteanu, 15 Iunie 2018

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a prezidat marți, 12 iunie 2018, Conferința pastoral-misionară semestrială a preoților din Protoieria Focșani I, care s-a desfășurat în Biserica „Sfântul Nicolae”-Vechi din orașul Focșani, județul Vrancea. Tema întâlnirii a fost unitatea de credință și de neam.

În cuvântul său, IPS Părinte Arhiepiscop Ciprian a arătat cât de important este „să ne păstrăm sănătatea morală și duhovnicească și să oferim credincioșilor împovărați de necazuri și greutăți un liman de izbăvire în spațiul bisericesc. Oamenii vor ajunge, la un moment dat, să simtă greutatea vieții de zi cu zi atât de mult, încât nu au unde să se mai refugieze. Bisericile, ca locașuri de cult, și Biserica, în calitatea ei de Trup al lui Hristos, vor fi întotdeauna cetăți de scăpare în fața atacurilor care vin din partea vrăjmașului diavol”, a subliniat ierarhul.

Miercuri, 13 iunie 2018, a avut loc conferința pastorală cu clericii din Protoieria Panciu, județul Vrancea, în Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Panciu. Delegatul IPS Părinte Arhiepiscop Ciprian la eveniment a fost pr. Ioan Șolea, consilier eparhial la Sectorul cultură și patrimoniu religios. În referatul susținut cu acest prilej au fost evidențiate marile personalități din istoria Eparhiei Buzăului și Vrancei care au contribuit la consolidarea credinței ortodoxe și la promovarea conștiinței naționale a poporului român, precum ierarhii Chesarie, Filotei și Dionisie Romano.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!