Transilvania
Foto: Darius Echim

Conferințele de toamnă pentru preoții din protopopiatele Cluj I și Cluj II

17 Octombrie 2018

Luni, 15 octombrie, a avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, Conferința preoțească de toamnă pentru clericii din protopopiatele Cluj I și Cluj II. Tema conferinței a fost dedicată „Anului Omagial al unității de credință și de neam” și „Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”.

Conferința preo­țească de toamnă a fost deschisă cu o slujbă de mulțu­mire, oficiată în capela Facul­tății de Teologie Ortodoxă, în prezența Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a decanului Facul­tății de Teologie Ortodoxă clujene, pr. prof. dr. Vasile Stanciu, a consilierilor eparhiali și a celor doi protopopi de Cluj I și Cluj II, respectiv Dan Hognogi și Alexandru Ciui. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de preoți participanți în frunte cu decanul Facultății de Teologie.
La finalul slujbei, ierarhul a salutat prezența prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, și a anunțat tema conferinței, inclusă în seria manifestărilor dedicate „Anului Omagial al uni­tății de credință și de neam” și ”Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”.

Întâlnirea celor peste 200 de preoți a continuat în Aula instituției de învățământ teologic, unde IPS Mitropolit Andrei le-a adresat celor prezenți un cuvânt de bun venit și a vorbit despre Centenarul Marii Uniri.

În continuare, a luat cuvântul rectorul Universității „Ba­beș-Bolyai” din Cluj-Napoca, academicianul Ioan-Aurel Pop, care a vorbit despre momentele importante din istoria poporului român și despre unirea românilor de la 1918. La finalul discursului, acad. prof. dr. Ioan Aurel Pop a tras un semnal de alarmă cu privire la câteva probleme de actualitate cu care se confruntă poporul român.

La finalul întâlnirii au luat cuvântul protopopii Dan Hognogi și Alexandru Ciui. Con­ferința semestrială s-a încheiat cu câteva îndemnuri pastorale enunțate de IPS Mitropolit Andrei.

Conferințele preoțești din Arhiepiscopia Clujului au loc în fiecare an, primăvara și toamna și sunt prezidate de IPS Mitropolit Andrei. Anul acesta, tema întâlnirilor a fost legată de „Anul omagial al unității de credință și de neam” și „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”, conform Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!