Oltenia
Consfătuirile profesorilor de religie ortodoxă din județul Dolj

Consfătuirile profesorilor de religie ortodoxă din județul Dolj

Doru Marcu, 09 Octombrie 2018

Sâmbătă, 6 octombrie, în Sala de conferințe a Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova, au avut loc consfătuirile profesorilor de religie doljeni, la invitația prof. dr. Iuliana Gheorghe, inspector de specialitate pentru religie ortodoxă, în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Programul întâlnirii a fost deschis prin prezentarea raportului de activitate pentru anul școlar 2017-2018 și cu analiza programului pentru anul școlar 2018-2019, început deja la data de 10 septembrie. Prof. Iuliana Gheorghe, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, a adus la cunoștința colegilor profesori detaliile întâlnirii organizate de către Patriarhia Română cu inspectorii eparhiali și cu inspectorii de specialitate pentru fiecare inspectorat școlar din țară, în perioada 17-19 septembrie, precizând în mod special aprobarea de către Ministerul Educației a 3 opționale școlare, pentru nivelul gimnazial și liceal, care vor putea fi predate în anii școlari următori.

Prof. Carmen Oprea, metodist pentru disciplina religie, a prezentat în câteva minute concursurile care se vor organiza la nivel școlar și județean în cursul noului an școlar și la care profesorii de religie sunt invitați să participe alături de elevii lor.

În cadrul aceleiași întâlniri, prof. Doru Marcu, inspector eparhial pentru Biroul de învățământ din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, a dat citire „Regulamentului pentru profesorii de religie privind învățământul religios” ce vine în sprijinul cadrelor didactice doljene pentru o cât mai bună informare privind statutul profesorului de religie, atât din punct de vedere legal, dar și din punct de vedere bisericesc. S-a accentuat mai ales necesitatea colaborării dintre profesorii de religie și preoții parohi de la bisericile din imediata apropiere a unităților de învățământ.
În calitate de gazdă a întâlnirii, părintele diac. prof. dr. Ionuț-Adrian Pătularu, directorul Seminarului Teologic din Craiova, a transmis un cuvânt de binecuvântare din partea IPS Părinte Mitropolit Irineu.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!