Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Consumul de carne de porc, în creştere

Consumul de carne de porc, în creştere

Un articol de: Mariana Bahcevan - 23 Septembrie 2017

Anul trecut, peste 257 milioane de porci au fost sacrificaţi în Uniunea Europeană (UE), cu 2 milioane mai mulţi decât în 2015 şi cu 5,2 milioane mai mulţi decât în urmă cu 10 ani, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat). În 2016, producţia de carne de porc în UE s-a ridicat la 23,4 milioane de tone, reprezentând 45,9 kilograme pentru fiecare locuitor al UE, cu 1 kilogram şi jumătate mai mult decât în 2006.

Cu 59,4 milioane şi, respectiv, 47,7 milioane de porci sacrificaţi, Germania şi Spania au fost anul trecut cei mai mari producători de carne de porc din spaţiul comunitar.