Banat
Copiii din Caransebeș se pregătesc de Crăciun

Copiii din Caransebeș se pregătesc de Crăciun

Diac. Pavel Canea, 21 Noiembrie 2018

Începând din această duminică, pe toată perioada Postului Nașterii Domnului se desfășoară la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș un atelier de creație intitulat „Se apropie Crăciunul”. Până la Crăciun, în fiecare duminică între orele 14:00 și 16:00 se adună copii și tineri de 6 ani până la 16 ani, însoțiți și de părinți și coordonați de doamnele preotese Adriana Ianchiș și Dorina Coste, pentru a confecționa decorațiuni pentru sărbătorile de iarnă, pe de-o parte, iar pe de altă parte pentru a învăța colinde și a interacționa unii cu alții. „Activitățile pe care le pregătim pentru copii la Catedrala istorică au toată dragostea noastră, noi dorind ca ei, colorând, decupând, lipind și jucându-se, să descopere bucuria sărbătorilor de iarnă și să se apropie cât mai mult de Pruncul cel Sfânt născut în ieslea de la Betleem”, a arătat prof. Adriana Ianchiș.

La Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș vin foarte mulți copii și tineri să participe la sfintele slujbe în duminici și sărbători, mai ales la Sfânta Liturghie. Catedrala istorică, așa cum este cunoscută în municipiul de pe Timiș și Sebeș, a fost Catedrală Episcopală până la finalizarea noii catedrale ce se află în centrul civic.

„Copiii din parohia noastră vin de dimineață la Sfânta Liturghie, se împărtășesc cu Trupul și Sângele Domnului, iar după-amiază participă la aceste activități care au început odată cu proiectul «Hristos împărtășit copiilor», inițiat de către Patriarhia Română. Desfășurăm aceste activități cu copiii în biserica de suflet a caransebeșenilor pentru a avea o credință cu un fundament solid prin primirea învățăturilor potrivit vârstei lor, care îi determină să facă legături între îndemnurile învățăturilor din Sfânta Scriptură și adevărata viețuire în Hristos. Creațiile copiilor vor împodobi atât bradul de Crăciun din biserică, cât și brăduțul din familiile lor”, a subliniat părintele Teodor Dănuț Coste, paroh la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș.

O altă latură a acestui atelier de creație o constituie și dimensiunea umanitară, întrucât înainte de sărbători copiii împreună cu coordonatorii și părinții lor vor merge la câteva familii provenite din medii defavorizate și le vor oferi cele necesare pentru a se putea bucura și acești oameni de praznicul Nașterii Domnului.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!