Crește volumul cărnii importate

Cristina Zamfirescu, 13 August 2018

Federaţia Naţională Pro Agro atrage atenţia asupra faptului că majoritatea retailerilor au mărit achiziţiile intracomunitare de carne, în defavoarea cărnii româneşti, odata cu apariţia pestei porcine africane (PPA) pe teritoriul ţării, și solicită Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să intervină „în aceste momente atât de grele pentru crescătorii de porci din România”.

„În numele fermierilor noştri, îi rugăm pe retaileri să îşi îndrepte atenţia asupra cărnii şi a produselor româneşti din carne, să sprijine filiera cărnii de porc în aceste momente grele. Suntem conştienţi de faptul că nu putem obliga retailerii să cumpere, dar vrem diferenţiere la raft a cărnii româneşti vrac de cea străină şi să lăsăm consumatorul nostru să aleagă”, afirmă reprezentanţii Pro Agro.

Datele ANSVSA arată că pesta porcină africană s-a extins la aproape 100 de localităţi din opt judeţe, fiind confirmate în total 578 de focare, însă în zona de sud-est a României evoluţia bolii este extrem de agresivă.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!