Transilvania
Foto: Darius Echim

„Cum îmi trăiesc Crăciunul?”, tema întâlnirii tinerilor ortodocși din Cluj-Napoca

Darius Echim, 14 Decembrie 2018

Tinerii creștin ortodocși clujeni preocupați de viața duhovnicească s-au întâlnit miercuri seara, 12 decembrie, la Biserica „Schimbarea la Față” de pe Bulevardul „Eroilor” din Cluj-Napoca. La eveniment a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

La biserica parohiei clujene „Schimbarea la Față”, pr. lect. univ. dr. Liviu Vidican-Manci, cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, a susținut o prelegere pe tema „Cum îmi trăiesc Crăciunul?”. La eveniment au participat preoții din parohiile clujene, numeroși tineri din cele trei cercuri preoțești din Cluj-Napoca, precum și credincioși interesați de tema abordată.

În cadrul întâlnirii, grupul Coral „Oremus” al Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, dirijat de teologul Raul Lăcătuș, student al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a susținut un concert de colinde.

La final, protopopul de Cluj II, Alexandru Constantin Ciui, a mulțumit Înaltpreasfinţitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, pentru prezență și tinerilor care au participat.

Potrivit organizatorilor, evenimentul are ca scop dinamizarea și apropierea generațiilor tinere de preoții lor și, implicit, de Biserică.

„Prin astfel de manifestări, dorim să le transmitem tuturor tinerilor faptul că Biserica, prin preoții ei, prin lăcașurile de cult și prin spațiile pe care le deține, este preocupată la modul cel mai serios de soarta tinerilor și este dispusă să li se adreseze într-un mod adecvat vârstei și preocupărilor lor”, a spus protopopul Alexandru Ciui.

În încheierea evenimentului, IPS Mitropolit Andrei le-a adresat, celor prezenți, un cuvânt de învățătură și i-a binecuvântat. Întrunirea a fost organizată de Protopopiatul Ortodox Cluj II, în colaborare cu responsabilii activităților cu tinerii din cele trei cercuri preoțești din Cluj-Napoca. Aceste evenimente sunt organizate periodic, din două în două luni.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!