Moldova
 „Cum să ne ascultăm copilul?“

„Cum să ne ascultăm copilul?“

04 Iunie 2015

Ieri, 3 iunie 2015, la Iaşi, a avut loc un nou atelier organizat în cadrul „Săptămânii pentru familie“ - 2015.

Astfel, de la ora 17:00, la Librăria Cărtureşti din Palas Mall, ieşenii au putut lua parte la cel de al doilea dintre cele şapte ateliere pregătite de organizatori, până pe data de 7 iunie. Tema acestui atelier a fost „Cum să ne ascultăm copilul?“ şi a avut ca invitat pe Irina Rusu, psiholog, psihoterapeut sistemic de familie si cuplu, consilier premarital, educator parental Circle of Security şi formator acreditat CNFPA.

De ce adulţii nu ascultă copiii? Ce implică să îţi asculţi copilul? De ce e important pentru copil să fie ascultat? De ce e important pentru adulţi să îi asculte pe copii? Acestea a fost câteva dintre întrebările la care s-au oferit răspunsuri.

Atelierul a fost presărat cu momente de împărtăşire a experienţelor proprii, cu întrebări şi răspunsuri la probleme concrete şi cu un joc de rol, prin care a fost subliniată importanţa ascultării active în relaţia cu copilul. Toate acestea au fost posibile datorită unui public format, după cum ne-a declarat doamna Irina Rusu, din: „oameni calzi, oameni primitori, dornici să înveţe şi dornici să fie împreună cu copilul lor“.

La finalul evenimentului, referindu-se la mesajul pe care a vrut să îl transmită participanţilor, aceasta a spus: „Oamenii să înveţe să asculte cu inima, pentru că în inimă sunt toate răspunsurile. Uităm să ne deschidem inima spre lume şi lumea uită să îşi deschidă inima către noi. Aşadar, mesajul primordial a fost: «Deschide-ţi inima către copilul tău!». Apoi, să nu uităm că în ecuaţia dialogului dintre părinte şi copil este şi Dumnezeu. Eu, personal, când vorbesc despre relaţia aceasta, Îl văd pe Dumnezeu prezent“.

„Săptămâna pentru familie“ cuprinde o serie de evenimente organizate de Asociaţia Familia Tradiţională şi Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor. Acestea vor culmina cu „Marşul pentru familie“ care va avea loc duminică, 7 iunie 2015, începând cu ora 17:00, şi se va desfăşura pe traseul: Parcul Copou -  Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ - Piaţa Unirii - Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Detalii şi programul complet al „Săptămânii pentru familie“ iunie sunt disponibile pe http:// marsulpentrufamilie.ro/. (A.A.)


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!