Curs de educaţie incluzivă

Cristina Zamfirescu, 14 Februarie 2018

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a lansat luni primul curs online de educaţie incluzivă adresat profesorilor din învăţământul preuniversitar din România.

„Cursul poate fi uşor accesat pe platforma online creată de CEDCD: www.educatieincluziva.info. (...) În contextul în care un număr tot mai mare de copii cu dizabilităţi/CES accesează învăţământul de masă, dascălii din şcolile româneşti şi-au exprimat de-a lungul timpului nevoia acută de pregătire cu privire la gestionarea copiilor cu dizabilităţi la clasă, precum şi la modalitatea în care o şcoală tradiţională se poate transforma într-o şcoală de tip incluziv”, se arată într-un comunicat transmis presei.

Conform datelor oficiale ale Ministerului Muncii, în România sunt înregistraţi 71.245 copii cu dizabilităţi. Dintre aceştia, 60.645 de copii cu dizabilităţi au vârstă şcolară, dar 17.975 sunt neşcolarizaţi, deoarece nici şcolile speciale, nici cele de masă nu sunt dispuse să-i accepte, mai arată comunicatul.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!