Moldova
Fotografii: Adrian Sârbu

Cursuri pentru obţinerea gradelor profesionale în preoţie

21 Februarie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Centrul de formare continuă al Arhiepiscopiei Iaşilor, în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi, va organiza, în perioada 7-17 mai 2019, cursurile pentru obţinerea gradelor profesionale de definitivat şi gradul II în preoţie.

Aceste cursuri se vor desfăşura la Centrul cultural-pastoral „Sfântul Ilie” de la Mănăstirea Miclăuşeni, judeţul Iaşi, după un format similar cu cel din anul precedent, care presupune cursuri, seminarii, ateliere interactive, susţinute de profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi, precum şi de alţi profesori invitaţi special la acest eveniment.

Înscrierea candidaţilor se face prin protopopiate la Centrul eparhial de care aparţin, în perioada 4 martie - 5 aprilie 2019. Întrucât locurile pentru înscriere sunt limitate, Centrul de formare continuă al Arhiepiscopiei Iaşilor aduce la cunoştinţă faptul că pentru fiecare eparhie au fost alocate 10 locuri pentru ambele categorii de cursuri. Listele cu preoţii înscrişi trebuie transmise până vineri, 12 aprilie 2019, la Centrul eparhial Iaşi, prin fax (0232.215.300) şi în format electronic la adresa centruformarecontinua@gmail.com. De asemenea, în cazul unui număr mai mare de solicitări, se va lua în calcul organizarea unei sesiuni suplimentare în luna octombrie.

Metodologia pentru obţinerea gradelor profesionale de către personalul clerical nr. 10.079, aprobată de Sfântul Sinod în data 29 octombrie 2018, poate fi transmisă la cerere în format electronic. Totodată, se fac înscrieri, în aceeaşi perioadă, şi pentru candidaţii care doresc să susţină colocviul de admitere în vederea obţinerii gradului I în preoţie. Colocviul va avea loc la o dată care va fi anunţată ulterior. Detaliile vor fi anunţate în „Ziarul Lumina”, pe site-ul www.doxologia.ro respectiv www.mmb.ro.

(Ionuţ Isopescu, referent Sectorul învăţământ - Arhiepiscopia Iaşilor)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!