Moldova
Dan Puric: „Tinerii au nevoie să vibreze la ceea ce le aparţine”

Dan Puric: „Tinerii au nevoie să vibreze la ceea ce le aparţine”

Ioana Stoian, 27 August 2018

Unul dintre cele mai aşteptate momente din cadrul Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi din Moldova (ITOM) 2018, conferinţa susţinută de Dan Puric, a avut loc sâmbătă-seară la Iaşi.

Evenimentul a început la ora 18:00, în Grădina Palas, şi a avut tema „Unitatea - izvor de putere şi înţelepciune pentru tineri. Despre valorile care unesc un neam”.

„Am sentimentul că s-a făcut tot ceea ce este neomeneşte posibil ca tineretul să nu mai aibă vibraţie faţă de înălţimile morale şi sufleteşti ale propriului popor. Nu sunt ei vinovaţi. Este educaţia care a fost distrusă în ultimii 25-30 de ani şi au fost debranşaţi, ca şi cum ar fi fost scoşi din priză. Sufletele lor sunt frumoase, nu au cum să fie altfel. Numai că nu s-a mai zis din tată în fiu povestea. (...) Ei nu au nevoie acum de date, de istorie. Au nevoie să vibreze la ceea ce le aparţine. Au nevoie de o memorie care să nu băltească în trecut şi care să le dea puterea să ordoneze prezentul acesta atât de haotic”, a menţionat Dan Puric.

Întrebat cu ce gând ar trebui să plece tinerii după conferinţă, Dan Puric a făcut referire la datoria pe care o au aceştia: „Au o treabă de făcut: să înalţe România, să o ridice din marasmul în care este. (...) Dacă un puşti de 14-15 ani prezent aici realizează că poate să aibă încredere în el, în neamul acesta în care trăieşte, este de ajuns. Nu am zis să aibă fudulie sau să aibă trufie, ci o sfântă încredere.”


Galerie foto:

 

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!