Oltenia
Dar ales pentru Mănăstirea Budeşti-Vâlcea

Dar ales pentru Mănăstirea Budeşti-Vâlcea

Pr. Constantin Olariu, 31 August 2018

La inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, o copie a icoanei Maicii Domnului „Ierusalimitissa” a fost așezată, miercuri, 28 august, în biserica Mănăstirii „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfânta Maria Egipteanca” din localitatea Budești, judeţul Vâlcea.

Chiriarhul Râmnicului a sfințit icoana și a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cuvântul de învățătură adresat, IPS Părinte Varsanufie a arătat legătura tainică dintre Maica Domnului și Sfânta Cruce, pentru că „Maica Domnului a stat împreună cu Sfântul Apostol Ioan îna­intea Crucii pe care Mântuitorul era răstignit, devenind maică duhovnicească a celor care își asumă purtarea Crucii. Maica Domnului aduce bucurie și comuniune, iar Icoana «Ierusalimitissa» devine odor de neprețuit al noii mănăstiri, dar și al obștii monahale și al pelerinilor. Icoana este o reproducere fidelă, în mărime naturală, a celei de la Ierusalim, atât în ceea ce priveşte pictura, cât şi ferecătura realizată din argint aurit”.

„Nu te neliniști, te voi ajuta eu, căci Fiul meu este Împărat”, sunt cuvintele mărturisite de Sfântul Paisie Aghioritul în urma unei minuni pe care acesta o trăise, iar Înaltpreasfinția Sa a așezat mărturia sfântului în inimile credincioșilor, arătând-o a fi pururea ajutătoare și rugătoare nebiruită. La sărbătoarea mănăstirii au fost prezenți stareți și starețe ale mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului, credincioși și pelerini care își așază nădejdea în mijlocirea și ocrotirea Maicii Domnului.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!