Banat
Daruri duhovniceşti la început de post

Daruri duhovniceşti la început de post

Pr. Marius Mircia, 22 Noiembrie 2017

În prima duminică a Postului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, Înaltpreasfin­țitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitro­politul Banatului, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din orașul de pe Bega, alături de preoții și diaconii slujitori ai acestui sfânt locaş. La sfârşitul slujbei, chiriarhul le-a oferit credincioșilor prezenți cartea „Înviatul din Nazaret. Con­vor­biri duhovniceşti cu Mitro­- politul Ioan al Banatului”, scrisă de Luminiţa Cornea.

La Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană din Ti­mișoara de către Înalt­­preasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, au fost prezenți de asemenea reprezen­tanți ai autorităţilor locale și județene, ai unor instituţii universitare și medicale, precum și foarte mulţi credincioși bănă­țeni.

La începutul Postului Crăciu­nului, Părintele Mitropolit Ioan a rostit un cuvânt de învățătură pe marginea pericopei evanghelice (Luca 12, 16-21), unde se vorbește despre bogatul căruia i-a rodit țarina. „Noi, creștinii, trebuie să folosim pronumele posesiv «al meu» doar atunci când ne referim la păcatele noastre, pentru care suntem datori să lăcrimăm și să ne pocăim, nu când facem referire la bunurile noastre materiale. Prin această parabolă, Hristos Domnul ne dă o lecție de antropologie, pentru că El este Cel care l-a zidit pe om trup și suflet. Omul este o ființă însuflețită, care trebuie să-și conducă viața după poruncile Evangheliei. Dumnezeu să ne ajute să ne îmbrăcăm sufletele în haina nemuririi, în haina sfântă a Botezului, pentru a putea ajunge în Împărăția bucuriei Sale”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Ioan.

A urmat un dar duhovnicesc pentru chiriarhul Banatului prin lansarea cărții „Înviatul din Nazaret”, apărută la Editura „So­phia” din București, precum și reeditarea volumului „Pe cărarea raiului”, apărută la aceeași editură. Volumele au fost scrise pentru a întări credința în Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care este pusă la îndoială în societatea desacralizată a zilelor noastre.
„Cartea «Înviatul din Nazaret» am pus-o la sufletul credin­cioșilor pentru a întări credința noastră în Înviere, pentru că în zilele noastre, din nefericire, bat vânturi ale îndoielii despre Învierea lui Hristos. Eu am trăit mai mulți ani la Ierusalim și astăzi fac mărturisire cu toată credința și cu tot sufletul meu că Hristos a înviat. De aceea prima carte se numește «Pe cărarea raiului», adică toți creștinii care vor călători pe cărarea raiului se vor întâlni într-o zi cu Înviatul din Nazaret. De asemenea, în carte sunt și fragmente care se referă la învierea României, și aici am făcut apel la mame să-și nască pruncii pentru că doar așa va învia și România”, a mai precizat Părintele Mitropolit Ioan.

Volumele au fost oferite gratuit celor prezenți, prin generozitatea unui creștin timișorean, care a sponsorizat cele peste 400 de cărţi.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!