Actualitate religioasă
Daruri pentru 200 de elevi din Protopopiatul Sector 3 Capitală

Daruri pentru 200 de elevi din Protopopiatul Sector 3 Capitală

Ioan Bușagă, 22 Septembrie 2018

În anul școlar ce a început, Protopopiatul Sector 3 Capitală este alături de elevii care provin din familii cu posibilități financiare reduse. Astfel, 200 de elevi de la școlile din sectorul 3, dar și de la centrele de zi ale Arhiepiscopiei Bucureștilor au primit joi, 20 septembrie, ghiozdane cu rechizite. Acțiunea s-a realizat anul acesta și cu sprijinul parohiilor din sector 3. Oferirea darurilor către elevi s-a desfășurat la Aşezământul social „Sfânta Maria” din incinta Parohiei Foișor, unde zilnic primesc hrană caldă persoanele nevoiașe din Protopopiatul Sector 3 Capitală. Copiii acestor persoane aflate în nevoi au primit joi, pe lângă porția de mâncare, și câte un ghiozdan cu rechizite. Lor li s-au alăturat anul acesta și alți elevi de la școlile din sector, dar și de la centrele de zi ale Bisericii.

„În cadrul cantinei noastre, numărul beneficiarilor a crescut de la an la an și am dorit ca să adăugăm ca beneficiari, dimpreună cu copiii care primesc o masă gratuită de luni până vineri în cadrul cantinei, copii care învață la școlile din cadrul sectorului 3. E o bucurie faptul că mulți dintre cei care au primit în anii trecuți ghiozdane și rechizite au venit și au mulțumit, având acest gând că Dumnezeu se îngrijește de ei. O bucurie este și pentru noi, întrucât mai fericit este a da decât a primi, iar bucuria aceasta adunată de pe chipurile copiilor, dar și ale părinților, vrem să o înmulțim de la an la an și, înmulțind fapta bună, nădăjduim ca ea să ne facă mai buni, mai luminoși și cu un viitor mai strălucit”, a declarat pentru TRINITAS TV părintele protopop Florin Nectarie Busuioc, de la Protopopiatul Sector 3 Capitală.

Acțiunea de joi face parte din proiectele Protopopiatului Sector 3 Capitală privind prevenirea abandonului şcolar în rândul copiilor care provin din familii cu risc social.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!