Oltenia
Daruri pentru copiii din Suieştii de Vâlcea

Daruri pentru copiii din Suieştii de Vâlcea

Pr. Constantin Olariu, 12 Noiembrie 2018

Mănăstirea Suiești, în parteneriat cu Școala Gimnazială I-VIII din comuna Stănești și cu acordul directoarei Chirea Emilia-Luminița, a început acti­vitățile social-culturale îndreptate către copiii din comună, pentru a sprijini învăță­mântul rural și a încuraja continuarea școlii, întrucât se constată că în fiecare clasă sunt din ce în ce mai puțini elevi, unii dintre ei transferându-se în mediul urban sau chiar abandonând școala.

La prima vizită efectuată în această școală au fost împărțite icoane, cruciulițe, cărți de rugăciuni și dulciuri la cei 80 de copii care se află înmatriculați. În cuvântul catehetic ținut copiilor, starețul mănăstirii, părintele Antim, le-a recomandat să citească rugăciuni pentru a fi luminați la minte, pentru a primi înțelep­ciune de la Dumnezeu, pentru a se însănătoși atunci când se îmbolnăvesc și, mai ales, să citească rugăciuni pentru părinții lor. Copiii din clasele primare, care nu știu încă să citească, au primit îndemnul de a se duce cu cărțile de rugăciuni la mamele lor și să le ceară să le fie citite diferite rugăciuni.

Activitățile care se vor mai desfășura în această școală, ca rezultat al acestui parteneriat, se vor concretiza în împărțirea de rechizite școlare și alte daruri, cât și în organizarea unor serbări și evenimente festive care vor comemora date importante din istoria țării și a comunei.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!