Actualitate religioasă
Daruri pentru elevi cu situaţie financiară precară

Daruri pentru elevi cu situaţie financiară precară

14 Septembrie 2017

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au început, marţi, o nouă campanie cu caracter social. De această dată, voluntarii s-au orientat către elevii cu situaţie financiară precară care sunt predispuşi la abandon şcolar. Cu binecuvântarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru, voluntarii s-au deplasat, marţi, 12 septembrie, în comuna Nuci, din județul Ilfov, pentru a oferi copiilor de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Nuci şi celor de la Şcoala primară Merii Petchii ghioz­dane echipate cu rechizite, în cadrul acţiunii de preve­nire a abandonului şcolar.

Voluntarii au fost însoţiţi la întâlnirea cu micuţii de părintele Ştefan Dan Marian, preot paroh la Parohia Sudiţi.

De asemenea, la şcolile vizitate, voluntarii au fost întâmpinaţi de către directorul Minuța Paraschiv şi profesoarele Florentina Ionică şi Florentina Culcescu.

„Am primit vizita voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, care au adus rechizite pentru copii cu risc de abandon şcolar. Bucuria a fost mare, ajutorul este necesar, avem speranţa că vom parcurge cu bine anul şcolar. Mulţumim pe această cale Patriarhiei Române şi voluntarilor”, a declarat profesoara Florentina Ionică.
„Am rămas plăcut impresionat de istorioarele a doi copii, cea a fetiţei Lucica din Balta

Nea­gră, care ne-a povestit că deşi mama ei a fost nevoită să abandoneze şcoala din cauza lipsurilor materiale, face eforturi deosebite pentru a oferi Lucicăi şi surorilor ei o educaţie aleasă. Cele spuse de fetiţă au fost confirmate de dezinvoltura, inocenţa şi curajul cu care a discutat cu echipa de voluntari: «De unde veniţi şi cum vă cheamă?» La fel de impresionaţi am rămas de întâmplarea trăită de un al doilea copil. Doamna profesoară Florentina Ionică ne-a povestit cum dimineaţa un băieţel a venit la şcoală trist pentru că nu avea nici un caiet pe care să-şi scrie temele. Doamna profesoară l-a îndemnat să-şi pună nădejdea în Dumnezeu, pentru că, mai devreme sau mai târziu, va primi ajutor de la acesta. Nespusă a fost bucuria copilului când, la câteva ore după respectiva întâmplare, la şcoală a sosit echipa de voluntari care i-a dăruit un ghiozdan echipat cu toate rechizitele dorite”, a povestit Dan Prună, coordonatorul echipei de voluntari.

Copiii s-au bucurat de darurile primite, cu atât mai mult cu cât acestea au sosit la început de an şcolar.

„Cu ajutorul bunului Dumnezeu, la acțiunea social-filantropică au fost oferite ghiozdane și rechizite copiilor nevoiași, de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Acţiunea aceasta este un răspuns la îndemnul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a ajuta pe cei aflați în nevoi și a celor care cer ajutorul Mântuitorului Hristos și Macii Domnului. Prin campania desfășu­rată astăzi, mul’umim părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru pentru grija pe care o poartă oamenilor din parohia noastră”, a spus pr. Ştefan Dan Marian, de la Parohia Sudiţi.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!