Oltenia
Daruri pentru trup şi suflet în Postul Mare

Daruri pentru trup şi suflet în Postul Mare

Pr. Constantin Olariu, 21 Martie 2018

Arhiepiscopia Râmnicului a găzduit în această săp­tă­mână mai multe activităţi filantropice şi pastorale. Membrele Ligii Femeilor Creștine Ortodoxe Vâlcea au organizat două acțiuni social-caritabile la Centrul de plasament „Ana” și la Fun­dația „Inimă pentru Inimă” din Râmnicu-Vâlcea. La Biserica „Sfântul Dumitru” din satul Stoiceni, comuna Ni­colae Bălcescu, judeţul Vâlcea, a avut loc un cerc pastoral.

La Centrul de plasament „Ana”, în mijlocul copiilor, a fost invitat părintele Mihai Bălăceanu de la Biserica „Sfânta Filofteia” din cadrul Spitalului Județean Vâlcea pentru a le vorbi copiilor despre importanța postului, a spovedaniei și a Sfintei Euharistii, dar și despre folosul dobândit prin participarea la Sfânta Liturghie. La final, copiii născuți în lunile februarie și martie au fost sărbătoriți. Vineri, 16 martie, la Centrul de socializare și reintegrare socio-profesională „Copăcelul” din Râmnicu-Vâlcea, Fundaţia „Inimă pentru Inimă”, reprezentantele Centrului educațional „Sfânta Maria” de la Parohia Jiblea-Veche, coordonate de Violeta Negrea, l-au adus în mijlocul copiilor pe renumitul opincar Alexandru Ilinca, ultimul opincar din Oltenia, care se încăpăţânează să-şi ducă meşteşugul mai departe. Un meşteşug făcut cu credinţă şi respect. „Fac opinci de mic copil, dar cred că am rămas printre puţinii opincari din ţară. Mai sunt câţiva care mai cunosc meşteşugul, dar nu ca să popularizeze, sau să ducă arta mai departe. Confecţionarea opincilor pare simplă, la prima vedere, dar în realitate nu e chiar aşa”, povesteşte domnul Ilinca. Acțiunile au fost organizate de Liga Femeilor Creștine Ortodoxe Vâlcea, Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, Fundaţia „Inimă pentru Inimă”.

Tot săptămâna aceasta, Biserica „Sfântul Dumitru” din satul Stoiceni, comuna Nicolae Bălcescu, judeţul Vâlcea, a găzduit lucrările Cercului pastoral misionar „Nicolae Bălcescu” din Protoieria Râmnicu-Vâlcea. După săvârșirea slujbei de Te Deum, pr. Laurențiu Dincă a prezentat tema „Credința în Dumnezeu și cultul creștin, factori de promovare a unității Bisericii Ortodoxe”, precizând că „participarea la Sfintele Taine presupune un angajament, un act de credinţă. Credinţa creştină întreagă este structurată pe dogma: «Cred că Tu eşti Fiul lui Dumnezeu», cum mărturisesc cei vindecaţi în Sfintele Evanghelii. Scopul slujbelor creştine este tocmai asimilarea dogmei prin bucuriile şi durerile pe care le încredinţăm lui Dumnezeu în rugăciunile pline de nădejde ale Bisericii. Ne rugăm pentru noi şi unii pentru alţii cu rugăciunile marii comunităţi ecleziale formate de sfinţii din toate neamurile”. În continuare, pr. Ionuț Sandu, secretar al Protoieriei Râmnicu-Vâlcea, a propus dezbaterii o serie de probleme administrative, fiind identificate și modalități privitoare la intensificarea activității cultu­ral-duhovnicești și misionar-sociale la nivelul parohiilor.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!