Transilvania
Daruri şi activităţi pentru persoane vârstnice şi vulnerabile

Daruri şi activităţi pentru persoane vârstnice şi vulnerabile

10 Martie 2018

Ziua de 8 martie a fost un prilej de a oferi daruri şi apreciere unor persoane vârstnice sau aflate în situaţie de vulnerabilitate. Astfel de activităţi au ca scop integrarea socială, oferirea unor ajutoare, a unor prilejuri de socializare şi stimularea comunicării între generații.

Sectorul Social din cadrul Episcopiei Devei şi Hunedoarei a organizat joi, 8 martie, o activitate pentru un grup de persoane vârstnice, cu scopul de a le sprijini pentru a-și menține statutul de membri deplini și activi ai comunității, prin participarea la activități de socializare și petrecere a timpului liber. Obiectivul acestor evenimente este insuflarea unei stări de bucurie în sufletele persoanelor vârstnice care se simt singure, conştientizarea de către copii a nevoii de iubire şi respect a persoanelor vârstnice, stimularea comunicării între generații, precum și ajutorarea persoanelor vârstnice care se află în situații vulnerabile. În cadrul întâlnirii, copii de la Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva, Corpul 2, sub îndrumarea profesoarei Petronela Luncan, au interpretat cântece și au oferit flori, cu ocazia zilei de 8 martie, conform Sectorului Social al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Sărbătoare la Alba Iulia

Beneficiarele Centrului de servicii acordate în comunitate „Sfântul Meletie” din Alba Iulia – centru de zi pentru persoane cu handicap – au fost sărbătorite în data de 8 martie, în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Femeii. Sub genericul „Zâmbet de primăvară”, cele 35 de beneficiare din cadrul centrului au avut parte de un eveniment festiv, la finalul căruia au primit flori şi felicitări.

„Astfel de acţiuni sunt binevenite, întrucât aduc mângâiere şi balsam în sufletul celor aflaţi în suferinţă şi încercări. Cu această ocazie, le dorim tuturor doamnelor ani mulţi cu sănătate, împliniri, bucurii, precum şi o primăvară binecuvântată”, a precizat Alexandra Aloman, coordonatorul acestui centru.

Centrul de servicii acordate în comunitate „Sfântul Meletie” Alba Iulia – centru de zi pentru persoane cu handicap – a fost înfiinţat în anul 2008 şi funcţionează în cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia prin Serviciul Public de Asistenţă Socială şi Consiliul Judeţean Alba prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. Centrul are ca scop creşterea şanselor de integrare socială şi profesională a persoanelor cu handicap și oferă gratuit beneficiarilor, servicii de orientare profesională, recuperare – ergoterapie şi kinetoterapie, socializare, consiliere psihologică, asistenţă şi consiliere socială, conform unui comunicat al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Daruri pentru vârstnice, la Dej

Un grup de elevi de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Dej, coordonați de Daniela Petrescu, profesor metodist pentru disciplina religie, au oferit daruri unor beneficiare vârstnice şi nevoiașe din cadrul Serviciului Socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Dej. Copiii au pregătit coșuri cu fructe, cu dulciuri și cu flori, pe care le-au oferit unor persoane vârstnice. Această activitate s-a desfășurat în cadrul Campaniei de Paști, „Dăruind vei Dobândi - Bucuria cea de nedescris!”, inițiată de către Asociația Filantropia Ortodoxă Dej.

„Această zi minunată, cu siguranță o să rămână în sufletele celor care au dăruit, dar mai ales în a celor care au primit. Bucuria cea de nedescris a acestei campanii caritabile atinge punctul culminat în momentul în care se intersectează bucuria celui care primește cu bucuria celui care dăruiește. Acest moment cred că este cel mai important! Printr-un protocol de colaborare încheiat între Școala Gimnazială «Mihai Eminescu» din Dej și Asociația Filantropia Ortodoxă Dej am derulat această activitate socio-educativă, prin care beneficiază, atât vârstnicii, cât mai ales copiii. Doresc să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în sprijinul celor sărmani și fie ca Învierea Domnului să le aducă acestora și beneficiarilor noștri pace, bucurie și liniște sufletească!”, a spus asistentul social Costinel Șoaită, director executiv al Asociației Filantropia Ortodoxă Dej, conform Protopopiatului Ortodox Dej.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!