Actualitate religioasă
Decanii facultăţilor de teologie s-au întrunit la Lacu Sărat

Decanii facultăţilor de teologie s-au întrunit la Lacu Sărat

Marius Nedelcu, 18 Februarie 2011

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în zilele de 17 şi 18 februarie are loc întrunirea Colegiului decanilor facultăţilor de teologie din cuprinsul Patriarhiei Române, la Centrul socio-medical "Sfântul Mucenic Pantelimon", din localitatea Lacu Sărat, judeţul

Brăila, în Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Întâlnirea decanilor de la facultăţile de teologie ortodoxă din ţară a început cu slujba de Te Deum, săvârşită de Înalt Preasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, de părinţii decani, precum şi de reprezentanţi ai Sectorului Teologic-educaţional al Patriarhiei Române, în biserica Mănăstirii "Sfântul Mucenic Pantelimon" din judeţul Brăila.

La această întrunire se discută despre noua Lege a educaţiei adoptată de Parlamentul României, protocolul dintre Patriarhia Română şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, marcarea "Anului omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii" şi adaptarea regulamentului intern al facultăţilor de teologie la prevederile Statutului Bisericii Ortodoxe Române. "În zilele de 17 şi 18 februarie, are loc întrunirea Colegiului decanilor facultăţilor de teologie ortodoxă din Patriarhia Română, găzduit de Arhiepiscopia Dunării de Jos. Pe ordinea de zi sunt câteva puncte importante şi discuţii, şi anume: analizarea implicaţiilor noii Legi a educaţiei pentru învăţământul teologic universitar şi sintetizarea propunerilor pe care facultăţile de teologie le fac pentru o nouă variantă a protocolului de colaborare dintre Patriarhia Română şi Ministerul Educaţiei, care trebuie adaptat în contextul noii legi. Va urma o discuţie asupra relaţiilor de colaborare dintre facultăţile noastre de teologie şi a relaţiilor dintre acestea cu facultăţile din străinătate, în special din spaţiul ortodox, dar şi din alte ţări din Europa. Ne vom preocupa, de asemenea, de discutarea calendarului manifestărilor ştiinţifice pentru "Anul omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii". Un alt punct pe ordinea de zi este analiza colaborării şcolilor doctorale ale facultăţilor noastre de teologie şi demararea unor proiecte ştiinţifice comune", ne-a declarat părintele profesor Ştefan Buchiu, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Justinian Patriarhul" din Bucureşti.

Ultima întrunire a Colegiului decanilor facultăţilor de teologie din România a avut loc la Facultatea de Teologie "Justinian Patriarhul" din Bucureşti, pe 8 februarie 2010.


Galerie foto:
Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!