Desene şi eseuri dedicate Marii Uniri

Cristina Zamfirescu, 24 Octombrie 2018

Sute de elevi din clasele I‑VIII din Alba au participat la un concurs dedicat Centenarului Marii Uniri, de pictură, poezie şi muzică, numit Marea Unire şi Idealurile Naţionale, derulat de către Instituţia Prefectului şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi finanţat de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

În cadrul unei festivităţi găzduite, luni, de către Museikon Alba Iulia, au fost premiate, pe categorii, cele mai bune lucrări, cu câte 400 de lei pentru premiul I, 300 de lei pentru premiul al II‑lea şi 200 de lei pentru premiul al III‑lea. Fondul total de premii, asigurat de către finanţator, respectiv MCIN, a fost de 14.000 de lei, potrivit organizatorilor.

Pe lângă vernisajul unei expoziţii cu cele mai apreciate desene, copiii au citit din eseurile şi textele literare premiate, iar câteva formaţiuni corale au asigurat momentele muzicale. De menţionat că, la secţiunea muzică, premiul pentru cel mai bun cor a fost de 1.000 de lei.

Potrivit organizatorilor, prin acest concurs s‑a dorit identificarea percepţiei plastice, literare şi muzicale a elevilor, felul în care înţeleg aceştia contextul istoric. De asemenea, s‑a avut în vedere stimularea potenţialului artistic şi creativ al tinerilor şi identificarea celor talentaţi, promovarea talentelor autentice şi a capacităţii originale de transpunere a unei viziuni personale despre o realitate într‑o lucrare literară sau artistică, apropierea tinerilor de istoria locală şi cunoaşterea culturii naţionale.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!