Dezbatere la ASCOR Iaşi

14 Noiembrie 2017

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) - filiala Iaşi a organizat, în zilele 11-12 noiembrie 2017, un atelier de dezbatere la care au participat 22 de tineri, membri ai ASCOR Iaşi şi voluntari de la Asociaţia Studenţi pentru viaţă din Bucureşti.

În prima zi a trainingului, după secţiunea de interacţiune şi cunoaştere, participanţii au descoperit aspectele teoretice ale unei dezbateri, pornind de la conştientizarea importanţei construirii unui bun argument în câştigarea unei dezbateri. Totodată, aceştia au aflat structura şi formatele dezbaterilor şi au învăţat cum să construiască un caz, prin urmarea unor paşi esenţiali: identificarea termenilor-cheie, a filosofiei de caz, a statu-quoului şi argumentarea propriu-zisă.

Punctul culminant al atelierului a fost reprezentat de o simulare practică a unei dezbateri, în care participanţii au avut diverse roluri, de la membri într-o echipă pro sau contra până la arbitri. Temele dezbătute au fost de actualitate, precum cea a avortului, a situaţiei politice etc., încurajând astfel tinerii să devină cetăţeni activi ai comunităţilor din care fac parte, prin exprimarea opiniei într-un mod just şi bine argumentat.

Alături de membrii ASCOR au fost trainerii Andrei-Bogdan Petre, preparator universitar la Facultatea de Drept din Bucureşti, şi Alexandra Nadane, preşedinte al Asociaţiei Studenţi pentru viaţă din Bucureşti şi director executiv al Centrului de consiliere pentru părinţi şi copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa“. (Andreea Gabur, coord. subdepartament proiecte al ASCOR Iaşi)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!