Banat
Diplome de merit pentru profesori de religie și elevi din Eparhia Aradului

Diplome de merit pentru profesori de religie și elevi din Eparhia Aradului

În data de 5 iunie 2018, în Aula „Pr. Ilarion V. Felea” a Facul­tății de Teologie Ortodoxă din Arad, în prezența Înaltprea­sfinției Sale, dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, a înaltpreacuviosului dr. Iustin Popovici, consilier cultural, a repre­zen­tanților Inspectoratului Șco­lar Județean Arad: prof. Anca Stoenescu și arhid. prof. Florin Sirca, și a conducerii Seminarului Teologic Liceal Arad - pr. Gavra Pompiliu, s-a desfășurat întâlnirea cadrelor didactice care predau religie în județul Arad.

Chiriarhul Aradului a subliniat buna colaborare dintre Arhiepiscopia Aradului și Inspectoratul Școlar Județean, oferind Diploma de merit „Episcop dr. Grigorie Comșa” prof. Anca Stoenescu, ca semn de aleasă prețuire. În alocuțiunea susținută, dna inspector școlar general a mulțumit Arhiepiscopului Aradului pentru încrederea acordată și i-a îndemnat pe profesori să contribuie la devenirea spirituală a elevilor.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a oficiat premierea festivă a 46 de profesori care predau religie ortodoxă cu Diploma de merit „Episcop Dr. Grigorie Comșa”, recunoscându-li-se astfel strădania în pregătirea elevilor pentru participarea la concursuri și olimpiade școlare cu tematică religioasă și promovarea colaborării dintre Biserică și Școală în anul școlar 2017-2018.
Inspectorul de specialitate arhid. prof. Florin Sirca a oferit diplome și elevilor implicați în activitățile religioase desfășurate în școli.

Părintele consilier cultural pr. dr. Iustin Popovici a vorbit despre legătura bisericilor parohiale cu școlile arondate lor, dar și despre participarea elevilor la concursurile organizate de Patriarhia Română.

În încheiere, Înaltpreasfin­țitul Părinte Arhiepiscop a împărțit arhierești binecuvântări celor prezenți.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!