Dispoziţii ale Centrului eparhial Iaşi, referitoare la conferinţa anuală cu preoţii, aduse la cunoştinţa slujitorilor nemţeni

Mărculeţ, 26 Iunie 2007

Ieri, 25 iunie, la sediul Protopopiatului Piatra Neamţ, a avut loc şedinţa lunară cu preoţii din acest protopopiat. În cadrul şedinţei, s-au comunicat noile dispoziţii ale Centrului eparhial Iaşi, referitoare la conferinţa anuală cu preoţii, s-a transmis apelul PF Părinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de a se intensifica rugăciunea pentru ploaie şi s-a cerut intensificarea programului misionar. „Am transmis preoţilor modalitatea în care se va organiza conferinţa din august de la Centrul «Providenţa», programul cultural-misionar şi caritativ cu tinerii pe timpul vacanţei de vară, organizarea unor întâlniri cu enoriaşii plecaţi în străinătate, mai precis în prima duminică din postul Adormirii Maicii Domnului, şi obligaţia privind securitatea lăcaşurilor de cult, prevenirea incendiilor, grija pentru curăţenia bisericilor“, a declarat pentru Radio Trinitas, protopopul de Piatra Neamţ, părintele Dumitru Ailincăi.

La aceeaşi întâlnire, preoţii au fost informaţi cu privire la programul vizitei PS Calinic, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, în unele parohii din cadrul protopopiatului Piatra Neamţ. De asemenea, s-a adresat rugămintea de a se intensifica programul misionar în parohii şi de a se organiza în continuare şedinţele cercurilor misionare. La sfârşitul şedinţei, s-a făcut un apel pentru sprijinul Casei „Panaghia“, de pe Muntele Ceahlău, care se află în construcţie.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!