Moldova
Doi ani de la trecerea la cele veşnice a Margaritei Vlad

Doi ani de la trecerea la cele veşnice a Margaritei Vlad

17 Februarie 2017

Distinsa doamnă  Margarita Vlad a împlinit doi ani de la naşterea ei în Împărăţia cerească. Timpul trece repede. Prietena noastră Margarita a îndeplinit slujirea de preşedinte al Societăţii Ortodoxe a Femeilor Române, filiala Iaşi, în perioada 2004-2015.

A plecat dintre noi, dar a rămas printre noi, a rămas în inimile şi în amintirea noastră. La răstimpuri, în zilele rânduite de Biserică să se facă rugăciuni pentru cei plecaţi dintre noi, o salutăm, o pomenim în rugăciunile noastre.

În semn de respect faţă de activitatea misionară desfăşurată în cadrul Societaţii, în februarie 2015, Înaltpreasfinţitul Parinte Mitropolit Teofan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat slujba de despărţire în Biserica „Sfinţii Atanasie şi Chiril“. Activitatea condusă de doamna Vlad s-a desfăşurat urmărind obiectivele cu scop umanitar, educativ, caritabil  şi misionar creştin,  pentru care SOFR şi-a întocmit programe de lucru. În şedinţa adunării generale SOFR din 21 ianuarie 2017, Înaltpreasfinţitul Parinte Mitropolit Teofan i-a oferit post-mortem distincţia „Crucea Sfântul Ierarh Dosoftei“.

Cu multă răbdare,  cu duhul blândeţii şi al smereniei, doamna Vlad a ştiut să mobilizeze pe toate doamnele SOFR şi să îndepărteze furtunile şi norii care au încercat Societatea. Nu aştepta laude sau mulţumiri. A rămas un exemplu de smerenie, delicateţe şi iubire creştinească. Soţie, mamă, bunică,  soră,  prietenă,  confidentă,  suflet nobil, inimă devotată, din fiecare câte puţin şi toate la un loc. Aceasta a fost şi va rămâne prietena Margarita Vlad.

Având în vedere sentimentele de recunoştinţă şi admiraţie, în ziua de 12 februarie anul curent la Biserica „Sfinţii Atanasie şi Chiril“  s-a oficiat slujba Parastasului pentru d-na Margarita, în cadrul căreia au fost pomenite şi doamnele din societatea noastră plecate la cele veşnice. În cuvântul său, părintele Dumitru Păduraru a adus cuvânt de încurajare: să ne ducem mai departe  activitatea societăţii cu nădejdea învierii şi cu dorinţa de a aduce bucurie oamenilor şi slavă lui Dumnezeu.

Mulţumim tuturor doamnelor care au participat la această  manifestare de suflet şi rugăm pe Bunul Dumnezeu să odihnească cu cei drepţi  sufletul doamnei Margarita Vlad. (Doina Cotruţă, SOFR Iaşi)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!