Actualitate religioasă
Domnul Brad Parscale în vizită la Patriarhia Română

Domnul Brad Parscale în vizită la Patriarhia Română

25 Martie 2019

În ziua de 22 martie 2019, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită pe domnul Brad Parscale, director digital media al domnului Donald Trump, în timpul campaniei electorale prezi­dențiale din anul 2016, şi directorul viitoarei campanii prezidenţiale a președintelui Trump din anul 2020.

La întrevedere, au mai participat doamna Candice Blount, soția domnului Brad Parscale, domnul profesor universitar Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Inter­naționale al Academiei Române „Ion I.C. Brătianu”, și domnul Adrian Thiess, om de afaceri român. Domnul Brad Parscale s-a aflat în România pentru a susține, în data de 21 martie 2019, o conferinţă pe tema marketingului politic, în Aula Academiei Române.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a exprimat aprecierea pentru faptul că domnul președinte Trump este un protector și un promotor al valorilor religioase și morale tradiționale, în special al valorilor creștine. De asemenea, Patriarhul României apreciază faptul că președintele Donald Trump este un bun patriot, care își iu­bește poporul și țara, respectând, în același timp, pe toți cei care apără valorile lor naționale, deodată cu promovarea cooperării internaționale.

Domnul Brad Parscale a mul­țumit Patriarhului României pentru primire și a exprimat admi­rația sa pentru modul deosebit de călduros în care a fost întâmpinat și însoțit pe tot parcursul scurtei sale șederi în România. Domnul Parscale a subliniat preţuirea pe care domnul președinte Donald Trump o acordă tuturor celor care împărtășesc și promovează valori religioase autentice. De asemenea, domnul Brad Parscale a eviden­țiat rolul foarte important pe care îl au strategiile digitale media în pregătirea și desfășurarea unei campanii electorale în epoca actuală, precum cea prezidențială din SUA.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a menționat faptul că în SUA există o Arhiepiscopie Ortodoxă Română, iar în Canada o Episcopie Ortodoxă Română, care se îngrijesc de viața spirituală a românilor ortodocși sta­­biliți pe continentul american. În acest context, Preafericirea Sa a menţionat provocările și dificultățile pe care le întâmpină Biserica Ortodoxă Română în țară, ca urmare a emigrației a patru milioane de români în ultimii 15 ani, exprimând, în ace­lași timp, speranța că unii dintre acești români se vor reîntoarce în România.

La finalul vizitei, Patriarhul României a oferit oaspeţilor daruri privind sfințirea Catedralei Națio­nale din București (25 noiembrie 2018). (Sectorul relații biseri­cești, inter­religioase și comunități externe biseri­cești al Patriarhiei Române)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!