Actualitate religioasă
Donare de sânge în Protoieria Sector 6 Capitală

Donare de sânge în Protoieria Sector 6 Capitală

Alexandru Briciu, 05 Septembrie 2018

Peste 100 de preoți și credincioși din Protoieria Sector 6 Capitală au donat sânge luni, 3 septembrie, la Centrul de sănătate multifuncțional „Sfântul Nectarie” din București. Evenimentul face parte din campania de donare de sânge „6 pentru viață!”, organizată de Primăria Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, în 27 august, 3 și 4 septembrie.

Donarea de sânge este foarte importantă în special în această perioadă, la finalul lunilor de vară, când rezervele sunt scăzute și în unele centre nu ajung nici pentru urgențe. „În perioada de vară, numărul donatorilor de sânge este foarte scăzut. De aceea, ne-am gândit să contribuim cu un mic ajutor pentru semenul nostru și ne bucurăm că Protoieria Sector 6 Capitală a venit în sprijinul nostru, aducând alături de noi donatori din parohii. Din primele date pe care le avem, a fost o acțiune de succes și ne dorim ca în viitor să organizăm mai multe evenimente de acest fel pentru binele semenului nostru”, a declarat pentru TRINITAS TV Lucian Popa, director executiv al Centrului de sănătate „Sfântul Nectarie”. Despre importanța acestui eveniment organizat de Protoieria Sector 6 Capitală a vorbit și dr. Florea Vlădescu, medic-șef la Centrul de transfuzie sanguină al Ministerului Apărării Naționale: „Este foarte important să ne ajutăm semenii, să le dăruim puțin din viața noastră acelor oameni care au nevoie ca de aer de picăturile de sânge. Le mulțumim foarte mult organizatorilor pentru acțiunea de astăzi, totul a decurs foarte bine, iar oamenii au răspuns cu mare entuziasm apelului. Pentru noi este foarte important să avem cât mai mulți donatori, o bază cât mai mare de oameni la care putem apela în situații-limită, când avem nevoie de anumite grupe de sânge mai rare”.

Clericii și credincioșii Protoieriei Sector 6 Capitală au răspuns pozitiv chemării la ajutorarea aproapelui aflat în suferință, atât în cazul acestei campanii, cât și în edițiile trecute ale campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”, a Patriarhiei Române. „În cea de-a doua zi din cele trei organizate de Primăria Sectorului 6 prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului la Centrul de sănătate «Sfântul Nectarie», preoții și credincioșii parohiilor din Protoieria Sector 6 Capitală au fost alături de cetățenii aflați în suferință. De altminteri, nu suntem la prima acțiune de acest gen, am participat și la campania «Donează sânge, salvează o viață!», pe care Patriarhia Română o desfășoară în întreaga țară. Acest centru întrunește toate condițiile pentru a primi donatorii care doresc să aducă bucurie, sănătate și speranță celor aflați în suferință”, a declarat părintele Costel Burlacu, protoiereu al Protopopiatului Sector 6 Capitală.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!