Biserică şi societate
Dumitru Manolache a lansat romanul „Nunţi înecate“

Dumitru Manolache a lansat romanul „Nunţi înecate“

03 Iunie 2013

Colegul nostru, Dumitru Manolache, a lansat sâmbătă, 1 iunie, la Salonul de carte Bookfest, ediţia a doua a romanului „Nunţi înecate“.

Carmen Muşat Coman, care a făcut posibilă această apariţie prin Editura Cununi de Stele, pe care o conduce, a menţionat că este singura carte pe care a scos-o în afara colecţiilor, editura sa fiind una dedicată Amitei Bhose, iar faptul că l-a publicat demonstrează că i-a plăcut foarte mult şi crede în valoarea lui.

Au vorbit despre autor şi despre cartea lansată scriitorii şi jurnaliştii Daniela Şontică şi Ciprian Chirvasiu. Daniela Şontică a făcut o pledoarie pentru necesitatea promovării acestei cărţi, fiind convinsă că merită să fie cunoscută de criticii literari importanţi pentru ca astfel să ajungă şi la public, considerând că ţăranii dezărădăcinaţi ai anilor â70-â80 din veacul trecut - personajele romanului - se află prea puţin în centrul atenţiei altor scriitori, iar povestea „Nunţilor înecate“ este una cu adevărat frumoasă.

Ciprian Chirvasiu, care este şi autorul unei consistente prefeţe a romanului, a făcut o paralelă între ceea ce spunea „boierul“ Alexandru Paleologu despre lume, viaţă şi „ţărănie“ (într-un interviu pe care i l-a acordat puţin înainte de moarte) şi discuţiile ţăranilor din cartea lui D. Manolache, reieşind că şi unul, şi alţii sunt la fel de înţelepţi. C. Chirvasiu a spus de asemenea că romanul acesta îşi va afla cu siguranţă locul lui în literatura română.

Autorul a povestit că scrierea acestui roman a constituit o necesitate de mărturisire a trecului, cea mai mare parte din întâmplările povestite fiind adevărate, romanul având şi elemente de autobiografie, iar personajele cărţii sunt unele reale, redându-le chiar şi cu numele lor adevărate.

La final, autorul a dat autografe doritorilor. I-au fost alături foşti şi actuali colegi de presă, scriitori, cunoştinţe, prieteni şi membrii familiei. Dumitru Manolache este autorul mai multor volume cu tematică diversă, cea mai cunoscută fiindu-i lucrarea „Andrei, apostolul lupilor“, iar recent publicându-i-se interesantul volum „Locuit de Athos“.


Galerie foto:
Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!