Moldova
Şedinţă a Protopopiatului 3 Iaşi despre Referendumul pentru familie

Şedinţă a Protopopiatului 3 Iaşi despre Referendumul pentru familie

Pr. Vasile Grierosu, 22 Septembrie 2018

Joi, 20 septembrie, a avut loc întâlnirea lunară a preoţilor din Protopopiatul 3 Iaşi, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, la Centrul „Agora” al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. În cadrul acestei întâlniri s-a dezbătut un subiect actual şi de o importanţă majoră pentru păstrarea valorilor familiei creştine, adică modificarea articolului 48 din Constituţia României, referendumul urmând a avea loc în zilele de 6 şi 7 octombrie anul curent.

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan s-a adresat unui auditoriu ce a cuprins preoţii Protopopiatului 3 Iaşi, mireni invitaţi din fiecare parohie, dar şi reprezentanţi APOR (Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie) ce sunt implicaţi activ în acest demers.

Ierarhul a subliniat necesitatea implicării tuturor creştinilor cu drept de vot în susţinerea acestui demers, prin mobilizarea tuturor şi prin conştientizarea celorlalţi asupra importanţei Referendumului, gesturi ce vor deveni o mărturisire actuală şi necesară a valorilor creştine fundamentale. De asemenea, s-a accentuat că, alături de participarea la vot, este necesară în această perioadă din partea preoţilor şi a mirenilor intensificarea rugăciunii şi a postului, pentru ca Bunul Dumnezeu să binecuvânteze acest demers creştin. Totodată, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a îndemnat ca în această perioadă cei implicaţi în referendumul pro-familie să aibă un duh de pace faţă de cei care, din diferite motive, au o altă concepţie asupra familiei.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!